Jump to content

Program_error_updating (2,0, connection refused)


Recommended Posts

I did follow the directions for the other topic similar to this - uninstalled, ran MBAM_Clean, rebooted, downloaded the version from major geeks and continue to get the 10-day old lib would you like to update error. I have a licensed the pro version and do have the prod id / key but did not redo it yet.

AV was off. I am unable now to start my AV? Maybe something else going on?

Link to post
Share on other sites

Hello, and welcome to Malwarebytes, jpaulr:

There are many causes of updating errors

Sounds pretty fishy - especially since your AV won't start.

I'm just a home user, not an expert, but it could be that your computer is infected.

Alas, we cannot work on malware detection/removal in this part of the General MBAM forum.

Excellent, self-help troubleshooting info for getting MBAM to run on an infected machine can be found here.

If you would like expert assistance with cleaning your system, there are 3 support options from which to choose:

  • Option 1 -- Free, Expert advice in the Malware Removal Forum
  • Option 2 -- Paying customer using MBAM PRO -- Contact MBAM Support via email
  • Option 3 -- Premium, Fee-Based Support

OPTION 1

As we don't deal with malware removal in this General Malwarebytes' Anti-Malware Forum, you need to start a topic in the Malware Removal forum so that a qualified helper can help you fix any malware related problems/infections you may have.

  • First, please print out, read and follow the directions here, skipping any steps you are unable to complete.
  • If the infection has so crippled the computer that you cannot follow most/all of the requested steps, then please just proceed as advised below:
  • Then please post a NEW topic here.
  • When posting your new thread, please make sure that, under "options", you select Track this topic and choose Immediate Email Notification, so that you're alerted when someone has replied to your post.
  • One of the expert helpers there will give you free, one-on-one assistance when one becomes available.
  • Please refrain from making any further changes to your computer such as (Install/Uninstall programs, use special fix tools, delete files, edit the registry, etc...) unless advised by a malware removal helper. Doing so can result in system changes which may hinder the attempts by a helper to clean your machine.

IMPORTANT NOTE: Please DO NOT post back to ("bump") your topic within the first 48 hours.

Replying to your own posts changes the post count from zero. Helpers are looking for topics with zero replies. If you reply to your own post, helpers may think that you're already being helped and thus may overlook your post. This will only delay your obtaining assistance.


  • o If there is no reply from any experts after 48 hours, you can reply to the topic, asking for help again.
    Or
    o You may send a Private Message to a Moderator asking for assistance.

OPTION 2

Alternatively, as a paying customer using MBAM PRO, you can contact the help desk at support@malwarebytes.org or here.

OPTION 3

If you would like to use the Malwarebytes Premium Services (Comprehensive solutions to all your computer support needs -- from installation and set-up to troubleshooting and tune-ups), please go to the Malwarebytes Premium Services support site.

Please be patient -- someone will assist you as soon as it is possible.

Thanks very much!

daledoc1

PS: Please use the a8JTu.jpg button instead of other ones when you reply here and at the other forums, so that it will be easier to read. :)

Link to post
Share on other sites

Hello jpaulr:

Yes. You should restart your AV now.

Please go to the Update tab and click on "Check for Updates"

@ iPW:

I wonder if I misunderstood, as the OP says he is unable to restart his AV?

(Looks like our posts crossed in cyberspace...) :)

@jpaulr:

I guess that if a reboot doesn't solve it, and your AV is disabled, it might be best to have the malware experts take a look over at that sub-forum.

I don't want to confuse you by having more than 1 person assist, so I will duck out of this topic for now. :)

Let us know how things go!

daledoc1

Link to post
Share on other sites

It will not update. I did get AV to start. I keep getting the update error. The strange thing is I have been running scheduled nightly scans and updating the database every morning. All of a sudden my libs are 10 days old and I get that 2,0 connection error?

I am not sure what to do next.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.