Jump to content

Malwarebytes wont open in Windows 10 (sometimes)


Recommended Posts

Hello

I have anew lenovo ideapad and and have loaded avg and malwarebtyes (both paid versions). In the antivirus and threat section of windows 10 it shows a green checkmark for avg and malwarebytes and says "no action needed " for both. I am using Chrome as a browser. I have no reason believe I have a virus because sometimes when I turn on the computer I can open malwaybytes and run a scan, and other times I cant. Even when I cant open it I assume it is running based on the "no action required" and green check mark in Windows.  

What can I do to stop whatever conflict is happening and make sure I can open malwarebytes whenever I want.. 

 

thx

 

Link to post
Share on other sites

  • Staff

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Download Malwarebytes Support Tool
  • Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  • Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  • Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  • You will be presented with a page stating, "Welcome to the Malwarebytes Support Tool!"
  • Click the Advanced Options link

    welcome mbst.png
     
  • Click the Gather Logs button

    gatherlogs.png
     
  • A progress bar will appear and the program will proceed to gather troubleshooting information from your computer
  • Upon completion, click OK
  • A file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop
  • Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  


    Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
     
    Spoiler

    To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

    mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
     

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Link to post
Share on other sites

  • Staff

Greetings,

To start, it's possible that this may be caused by a feature in Windows 10 called Fast Startup.  You can check by disabling it as instructed here as well as on this page.  If Fast Startup was enabled, try disabling that first, then reboot your computer and see if Malwarebytes now functions normally.

If it does not, then the problem could be compatibility with AVG and you might need to enter exclusions in one program or both for the other.  The items to exclude from AVG's scanning and protection can be found here and to exclude AVG's files and processes from Malwarebytes you will need to use the instructions in the Exclude a File or Folder section of this support article.

If that did not resolve the issue, then it would be best to provide us with some more details about your system and Malwarebytes installation.  To do so, please follow the instructions below:

  1. Download and run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Advanced Options on the main page (not Get Started)
  3. Click the Gather Logs button, and once it completes, attach the zip file it creates on your desktop to your next reply

Please let us know how it goes and if necessary, provide the ZIP file mentioned above.

Thanks

Link to post
Share on other sites

The first thing suggested worked - disabling faststart in windows worked (and has stayed working except once). But I will try exile's suggestion of disabling the fake website shield in AVG. If that seems ok I guess I should turn faststart back on so I can have a better idea which of the two solutions is helping with the fix.. Thx all...

Link to post
Share on other sites

  • Staff

Sounds good, process of elimination to determine the culprit :)

Given the intermittent nature I'm betting on Fast Startup being the primary cause, and it's possible that either you don't have the most recent update for AVG that causes the issue or that for some reason it's not interfering with Malwarebytes on your system the way it has others so far, but you never know until you test.

Please let us know how it goes.

Thanks

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.