Jump to content

ERROR PROGAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK)


Recommended Posts

Hi,

I updated to the lastest mbam release 1.5.1.1800 PRO version (french) since a few days. All was working fine since yesterday night.

I can't now load the database programm mbam.exe

This is the error I got

ERROR PROGAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK)

I've desinstalled and reinstalled mbam twice using mbamclan.exe + disable my bitfender AV+firewall begore installing using this solution found on another topic with same problem

"Please try a MBAM clean re-install by doing the following:

Download and run the latest mbam-clean.exe.

  • It will ask to restart your computer, please allow it to do so - VERY IMPORTANT.
  • After the computer restarts, temporarily disable your Anti-Virus and install the latest version of Malwarebytes' Anti-Malware from here.
    • Note: You will need to reactivate the program using the license within the boxed version or were sent via email if using the PRO version.
    • Launch the program and set the Protection and Registration. Then go to the UPDATE tab if not done during installation and check for updates.
      Restart the computer again and verify that MBAM is in the task tray if using the PRO version. Now setup any process/folder/file exclusions as may be required in your Anti-Virus/Internet-Security/Firewall applications and restart your Anti-Virus/Internet-Security applications. You may use the guides posted in the FAQ's here or ask and we'll explain how to do it."

...The problem is still there!!!

Others informations that could help to solve my problem : bitdefender Internet Security firewall is set up with mbam.exe and mbamservices.exe as authorized programms (rules set up).

I've tried this other solution I've found on another older topic from a member with the same problem

Please follow the instructions below to correct this error.....

Show Hidden Files and Folders in Windows XP:

Click Start and select My Computer

Click the Tools item from the menu at the top of the window (if you don't see Tools press the Alt key on your keyboard and it will appear)

Select Folder Options

Click the View tab and make sure Show hidden files and folders is selected under Hidden files and folders

Next, uncheck the box next to Hide protected operating system files (Recommended)

Then, uncheck the box next to Hide extensions for known filetypes

Click Apply then click OK

No luck with this

I 've checked into Tools administration - Journal events and found this : Mbam.exe Faulting application, version 1.51.1.1076, faulting module mbamcore.dll, version 1.51.0.8, fault address 0x00044250. It appears when my sheduled quick scan try to start last night

Any help from mbam support would be greatly appreciated

I'm using mbam since the early days and it's the second time I've been struggling with this particular problem. First time was June 2011. Topic closed here : http://forums.malwar...22

Ron L. a very nice guy who help me resolve the problem thru emails with the following instructions :

"Please download the following file : mbamnet.dll (version 1.51.1.1)

Please find and rename the following file

C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamnet.dll to mbamnet.oem

Then extract and copy the mbamnet.dll file from the downloaded archive and copy it into that same folder

C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware

Then restart the computer and try to check for updates again and let us know how it works".

It works fine at this time.

But I've tried this again but this time it didn't work

MY OS is WINDOWS XP SP3 (up to date)

DSL connection (20 MB/s)

Firefox 5.0.1

Thanks in advance for your help and instructions.

HB

Link to post
Share on other sites

Hi,

I updated to the lastest mbam release 1.5.1.1800 PRO version (french) since a few days. All was working fine since yesterday night.

I can't now load the database programm mbam.exe

This is the error I got

ERROR PROGAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK)

I've desinstalled and reinstalled mbam twice using mbamclean.exe + disable my bitfender AV+firewall begore installing using this solution found on another topic with same problem

"Please try a MBAM clean re-install by doing the following:

Download and run the latest mbam-clean.exe.

  • It will ask to restart your computer, please allow it to do so - VERY IMPORTANT.
  • After the computer restarts, temporarily disable your Anti-Virus and install the latest version of Malwarebytes' Anti-Malware from here.
    • Note: You will need to reactivate the program using the license within the boxed version or were sent via email if using the PRO version.
    • Launch the program and set the Protection and Registration. Then go to the UPDATE tab if not done during installation and check for updates.
      Restart the computer again and verify that MBAM is in the task tray if using the PRO version. Now setup any process/folder/file exclusions as may be required in your Anti-Virus/Internet-Security/Firewall applications and restart your Anti-Virus/Internet-Security applications. You may use the guides posted in the FAQ's here or ask and we'll explain how to do it."

...The problem is still there!!!

Others informations that could help to solve my problem : bitdefender Internet Security firewall is set up with mbam.exe and mbamservices.exe as authorized programms (rules set up).

I've tried this other solution I've found on another older topic from a member with the same problem

Please follow the instructions below to correct this error.....

Show Hidden Files and Folders in Windows XP:

  • Click Start and select My Computer
  • Click the Tools item from the menu at the top of the window (if you don't see Tools press the Alt key on your keyboard and it will appear)
  • Select Folder Options
  • Click the View tab and make sure Show Hidden Files and folders is selected under Hidden Files and folders
  • Next, uncheck the box next to Hide protected operating system Files (Recommended)
  • Then, uncheck the box next to Hide extensions for known filetypes
  • Click Apply then click OK

Once you've done that, start MBAM and when it shows the error and asks to update, let it do so and see if that corrects it.

If I don't update mbam.exe load fine but if I choose Update then the udpdates DL fine but when they complete the initial problem re-appear : ERROR PROGAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK)

I 've checked into Tools administration - Journal events and found this : Mbam.exe Faulting application, version 1.51.1.1076, faulting module mbamcore.dll, version 1.51.0.8, fault address 0x00044250. It appears when my sheduled quick scan try to start last night

Any help from mbam support would be greatly appreciated

I'm using mbam since the early days and it's the second time I've been struggling with this particular problem. First time was June 2011. Topic closed here : http://forums.malwar...22

Ron L. a very nice guy who help me resolve the problem thru emails with the following instructions :

"Please download the following file : mbamnet.dll (version 1.51.1.1)

Please find and rename the following file

C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamnet.dll to mbamnet.oem

Then extract and copy the mbamnet.dll file from the downloaded archive and copy it into that same folder

C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware

Then restart the computer and try to check for updates again and let us know how it works".

It works fine at this time.

But I've tried this again but this time it didn't work

MY OS is WINDOWS XP SP3 (up to date)

DSL connection (20 MB/s)

Firefox 5.0.1

Thanks in advance for your help and instructions.

HB

Link to post
Share on other sites

Hello sessionsman: :welcome:

After you have made your 50th post, you will be permitted to edit your posts. :)

Please download Oldtimer's latest OTL.exe to your Desktop.

To Download/Run OTL:

  • Download the most recent OTL.exe from
here.
Double click on the icon to run it. Make sure all other windows are closed and to let it run uninterrupted.
OTL should now start. Change only the following settings:

Change Drivers to:
All
.

Change Standard Registry to:
All
.

Under File Scans, check that
File Age
is
30
.

Click the
Run Scan
button. Do not change any other settings unless otherwise told to do so. The scan shouldn't take long.


When the scan completes, it will open two Notepad windows. OTL.Txt and Extras.Txt (first run only). These are saved in the same location as OTL.exe
Please attach these 2 files in your next reply.

Please use the Add-Reply.png button instead of other ones when you start replying. :)

Thank you for your patience. :)

Link to post
Share on other sites

  • Root Admin

Please try to temporarily disable BitDefender and check for updates again.

How Do I Enable / Disable the Real Time Protection?

BitDefender provides continuous, real-time protection against a wide range of

malware threats by scanning all accessed files, e-mail messages and the

communications through Instant Messaging Software applications (ICQ, NetMeeting,

Yahoo Messenger, MSN Messenger).

Normally the real-time protection in BitDefender is enabled and you should not turn

it off.

When you are trying to troubleshoot a problem or to remove a virus, you may need

to disable the real-time protection. They address one of these situations:

● A slowdown issue with the system after installing BitDefender

● An issue with one of the programs or applications after installing BitDefender

● Error messages which could appear shortly after installing BitDefender

Follow these steps so that you may enable/ disable real-time protection temporarily:

1. Open BitDefender, click Options in the upper-right corner of the window and

choose Expert View.

2. Go to Antivirus > Shield.

3. Clear the Real-time protection is enabled check box to temporarily disable

antivirus protection (or select it if you want to enable the protection).

4. You must confirm your choice by selecting from the menu how long you want

the real-time protection to be disabled.

Note

The steps for disabling the real-time protection in BitDefender should be used as a

temporary solution and only for a short period of time.

Link to post
Share on other sites

Hi,

1) I've disabled real time protection for 15 mns

2) I've launch manually an update from mbam in the windows tray (I must have omitted to say that mbam is always in the windows tray each time I restart my computer and I can access to everything by right click on the mbam icon in the tray except to run a scan which lead to " PROGRAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK" )

3) The update rules download fine (6.79MB) but at the end I got the fatal message " PROGRAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK"

4)) When I prompt my mouse on the mbam icon in the tray I read "Version of the database 7314 (prior it was 7313)

5) BUT I STILL CAN'T LAUNCH MBAM BY DOUBLE CLICKING ON THE MBAM ICON ON MY DESKTOP NOR LAUNCH A SCAN BY RIGHT CLICKING ON THE MBAM ICON IN THE TRAY : IF I DO THAT I STILL GOT " PROGRAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK"

6) I've done the same operation a few hours later but with real time protection enabled into BitDefender and I've got the same result as follow :

THE ONLY WAY TO GET MBAM LOADED AND ACCESS TO ALL THE FUNCTIONS AND EVENTUALLY RAN A MANUAL SCAN IS THIS WAY : I NEED TO APPLY MANUALLY an old mbam-rules.exe (version 1.6516.0.0). I've DL this version current June from http://malwarebytes.gt500.org/ and kept it on a personal folder. But if I let MBAM update the database rules once again the database update to the lastest version of the database 7315 (prior it was 6516) but at the end of the DL the same message pop up " PROGRAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK"

I've tried to apply manually the latest rules from http://malwarebytes.gt500.org/ : mbam-rules.exe (version 1.7276.0.0) but this time after I ran the mbam-rules-exe I can't load MBAM by double clicking on th MBAM icon on my desktop the same' message pop up : " PROGRAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK"

I really don't know what to do. Reel Time Protection is active in background. Manually database rules are working by right clicking on the mbam icon tray.

BUT I CAN'T LOAD MBAM WITH AN UP-TO-DATE DATABASE RULES NOR I CAN'T ACCESS TO THE FULL POTENTIAL POSSIBILITY OF MBAM (SCHEDULING - RAPPORTS LOGS - QUARANTINE - FILES EXCLUSIONS......)

AND MORE THAN IMPORTANT I CAN'T RUN A SCAN WITH THE LASTEST DATABASE RULES UPDATE.

YOU MUST ADMIT WITH ME THAT RUNNING A SCAN WITH AN OUTDATED DATABASE RULES (6516) IS NOT REALLY A SOLUTION TO KEEP MY COMPUTER SAFE

That's all I can say for now.

I'll be very disapointed to have to shut down MBAM definitively. I use it since the early days and have been very pleased with it since all of these years.

I hope to read you with some further intructions in the forthcoming hours.

Thanks Ron for your patience and disponibility

Best regards

HB

Edited by AdvancedSetup
edited out innapropriate language
Link to post
Share on other sites

2 items prior to continuing -

Please keep the language civil ("same fxxxxx' message pop up") is never acceptable on an open family forum -

Next , while you run uTorrent or similar P2P programs these often cause problems with many Antimalware and Antivirus programs -

http://malwarebytes.gt500.org/ : is usually behind in updates , since GT500 only keeps this download as a service to his regulars -

Link to post
Share on other sites

2 items prior to continuing -

Please keep the language civil ("same fxxxxx' message pop up") is never acceptable on an open family forum -

Next , while you run uTorrent or similar P2P programs these often cause problems with many Antimalware and Antivirus programs -

http://malwarebytes.gt500.org/ : is usually behind in updates , since GT500 only keeps this download as a service to his regulars -

I apologize for fxxxx word. You're totally right it's totally inapropriate here. Sorry again. I can't edit my post. Then if a mod or adm could delete it please do it.

About http://malwarebytes.gt500.org/ : I know it's out of date. I just used it to elaborate my problem at the attention of advanced-setup (Ron) and let know that MBAM is totally loading right (fully fonctionnal with MBAM 1.5.1.1800) with an old mbam-rules.exe database rules (6516) but crash when I try to run it from my desktop when I update to the lastest rules currently 7318 as I type this post.. As a result my mbam icon in the windows tray is fully functionnal when I right clik and try to enable/disable actve protection or Block IP or update manually. The only function that didn't work is "ran a scan" cuz in this case it try to load mbam.exe and that's in this case that I got the current error message : ERROR PROGAM_ERROR_LOAD_DATABASE(0,13, CREATE SDK)

Yes I use utorrent for personal purpose : I'm 52 years old and an old time music collector (Hendrix-Stones-Bowie....). I use utorrent on very private trackers set up among a few worlwide others music collectors like me to track down odl gigs/concernts/studios sessions/outtakes only in lossless format (flac - shn -ape...) from various artists we collect - all unoffcial recordings never put for sale on the Industry Music Market (bootlegs and rare tapes shared this way among collectors worlwide)

I used utorrent since years and never had any problems with MBAM before.

Hope somebody will be able to resolve my problem.

Have a nice day all

Take care

HB

Link to post
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.