Jump to content

MB scan identifies malware but it reappears immediately


Recommended Posts

I was infected by System Tool a few days ago and think that I have completely removed it, HOWEVER, something is going on and I don't know if it is related or not.....XP Pro, Svc Pack 3.....when connected to the internet my modem indicator in bottom right tray is constantly lit and the hard-drive is running constantly....my email system (Yahoo) is closed and all browsers are closed.....when I disable the wireless adapter all activity slows and then stops. A scan with MB reveals the following 2 issues ("Malware.Trace"):

1. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\host

2. HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Internet Explorer\Desktop\id

I click "remove selected" and get confirmation that they were removed successfully. I then run MB again and the 1st issue above is back. Clean it and it comes back. If I connect to the internet the 2nd issue comes back along with the 1st. I suspect my computer is being used by some botnet or spamming system, because of the symptoms described above....but I am not technical, so I need help! Thank you. Stu

Link to post
Share on other sites

Hello and welcome, stuyoung1:

Sorry to hear about your infected computer.

Sounds like you could use some help.

3 options here: 1) run some prelim scans and start a thread at the "HJT" board, 2) open a free support ticket (if you are a paying customer), or 3) try the premium, fee-based support.

Alas, we do not work on malware removal in this particular sub-forum, but you are in the right "neighborhood".

Instructions on how to proceed are posted in the 2nd Important Topic pinned at the top of this forum: "I'm Infected - What Do I Do Now?".

To summarize:

Free, expert assistance can be found at the malware removal-HJT forum.

Please go to this page, print out, read and follow as many instructions as you can, skipping any you are unable to complete:

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showtopic=69723

Then please describe your computer's symptoms as best you can and post the requested logs by starting a new thread here:

http://forums.malwarebytes.org/index.php?showforum=7

One of the authorized, trained experts will then assist you as soon as possible.

When you post, please be sure to select Track This Topic & choose one of the email options, so that you will be notified when someone responds; allow 24-48 hours before bumping your thread.

Alternatively, as a paying customer, you may wish to start a support ticket by contacting support at: support@malwarebytes.org, or by using one of the other support options here:

http://www.malwarebytes.org/premium-support.php

Also, please use the "Add Reply" button when replying here & at the other boards, so that it will be easier for everyone to follow the thread.

Hope this helps get you started,

daledoc1

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.