Jump to content
RubbeR DuckY

Protection Module Errors

Recommended Posts

If you are having any problems with Malwarebytes' Anti-Malware protection please do the following.

1. Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware using Add/Remove programs in the control panel.

2. Restart your computer (very important).

3. Download and run this utility.

4. It will ask to restart your computer (please allow it to).

5. After the computer restarts, install the latest version from here.

Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Marcin,

When I try to run the tool I get the error: "SHGetValue failed with error code 0".

Any ideas?

Thanks,

Share this post


Link to post
Share on other sites

After following these directions to the letter (no error messages at all) and restarting for a third time, MBAM is back to its old (new?) self. :)

Heartfelt thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you are having any problems with Malwarebytes' Anti-Malware protection please do the following.

1. Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware using Add/Remove programs in the control panel.

2. Restart your computer (very important).

3. Download and run this utility.

4. It will ask to restart your computer (please allow it to).

5. After the computer restarts, install the latest version from here.

Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via e-mail.

Share this post


Link to post
Share on other sites

More information please. We are not mind-readers. When do you get this error, and is there any further information associated with it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry about that. I downloaded the paid version of MBAM and after registering I pushed the start protection button and the error of 372 (downloaded to 64bit program). I tried following the steps Rubberducky listed and it did not work for me. What do I need to do since my computer has the 64 bit system?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Rubber Ducky..getting worried here..I uninstalled MB and then got the same error message as Tigger93..AND now I can't even download the new version because I get and error message..code 2? and simultaneously my McAfee says it has detected a Trojan Generic.dx virus...what's the matter? ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

McAfee currently has a FALSE POSITIVE set in their definition files that thinks that MBAM is a Virus or Trojan.

You need to contact McAfee support and complain to them. We have already alerted them, but the more users that complain hopefully the faster they will correct their database and remove MBAM from their list. This is not the first time that McAfee has done this.

At this time aside from disabling and attempting to create your own ignore list within McAfee there is nothing else that can be done until they fix it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
McAfee currently has a FALSE POSITIVE set in their definition files that thinks that MBAM is a Virus or Trojan.

You need to contact McAfee support and complain to them. We have already alerted them, but the more users that complain hopefully the faster they will correct their database and remove MBAM from their list. This is not the first time that McAfee has done this.

At this time aside from disabling and attempting to create your own ignore list within McAfee there is nothing else that can be done until they fix it.

I have posted on the McAfee Forum also and looks like they are "working" on it:

http://community.mcafee.com/showthread.php?t=225369

Share this post


Link to post
Share on other sites

I recently registered and enabled protection, and now every time I boot up I get the message "The Malwarebytes' Anti-Malware Protection Module is already running!" with an OK button. I tried the uninstall/mbab-clean/install procedure and that didn't help. How do I fix this problem?

Also, as I write this a few minutes after booting up, I get the message "[shell_NotifyIcon] Failed to perform desired action. Error Code: 0".

Operating system is Windows XP Pro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have just installed the latest version of Anti-Malware on a host of machines. After entering my registration number and setting up my Protection tab, I have a couple problems.

1) Upon startup, the mbamservice never starts. When I log in, there is no tray icon. If I start the service, the tray icon shows up and the service stops. If I start it again, then it stays running.

2) A couple computers are receiving a popup error message stating "[OpenEvent] Failed to perform desired action. Error Code: 2". This happens after being logged in for a couple minutes.

Any help would be appreciated...

Thanks,

Sam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi:

I'm having problems with the protection module errors.

This is what I get:

[Open Event] Failed to performed desired action. Error Code: 2

This usually only happends when I log out and log back in.

If I restart the computer it would load properly on the system tray.

Now, I have already tried to un-install the program as per instruction here in the forum but still

doesn't want load in the system tray; unless I restart the computer.

I have the lastest version of Anti-malwarebytes 1.33

Running Windows XP Pro. Service Pack 3

Thanks in Advance.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey,

I'm facing the same problem.

[OpenEvent] Failed to perform desired action. Error Code: 2".

Samelmore and Justme , did u fix the problem ? If so, please let me know the answer.

I'm using 1.34 version and the updates are manually done.

Win XP Pro SP3, 512 MB RAM, Intel Pentium D 2.66 Ghz.

I got Avast ! Pro installed.

I did not have any problems with version 1.32.

Please help me.

Share this post


Link to post
Share on other sites

palla sredhar, did you follow the instructions to uninstall, restart you computer, run mbam-clean, restart again, and the reinstall?

What version of Windows do you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites
palla sredhar, did you follow the instructions to uninstall, restart you computer, run mbam-clean, restart again, and the reinstall?

What version of Windows do you have?

Hey,

My Windows version is Win XP Pro SP3.

I also got Avast ! Pro 4.8 real time protection.

Spyware Search and Destroy too.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you are having any problems with Malwarebytes' Anti-Malware protection please do the following.

1. Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware using Add/Remove programs in the control panel.

2. Restart your computer (very important).

3. Download and run this utility.

4. It will ask to restart your computer (please allow it to).

5. After the computer restarts, install the latest version from here.

Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via e-mail.

I have followed these instructions but reactivating the program using the license doesn't work. I don't understand mbam-clean.exe, it is the same as uninstalling Malwarebytes Anti-Malware?

Share this post


Link to post
Share on other sites
If you are having any problems with Malwarebytes' Anti-Malware protection please do the following.

1. Uninstall Malwarebytes' Anti-Malware using Add/Remove programs in the control panel.

2. Restart your computer (very important).

3. Download and run this utility.

4. It will ask to restart your computer (please allow it to).

5. After the computer restarts, install the latest version from here.

Note: You will need to reactivate the program using the license you were sent via e-mail.

Thank you,

It worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.