Jump to content

MBAM_ERROR_UPDATING (12150.0. WinHttpQueryHeaders)


Recommended Posts

Just tried to update and recieved the following error code

MBAM_ERROR_UPDATING (12150.0. WinHttpQueryHeaders)

Ive tried a uninstall/reboot/install routine, but still get the same error report.

Any ideas ?

WinXp/SP3 - IE7 setup

Link to post
Share on other sites

Hi FireFox, thanks for the quick reply :)

Running AV and monitoring, Nortons and WinPatrol.

For scanning, AVG, A-Squared, SpyBot S+D, and SpyWareBlaster.

Plus more speciallized tools such as Sandboxie and malzilla

Link to post
Share on other sites

I hope you don't have more than one AV running at the same time. That will cause conflicts for sure.

You will have to exclude the Malwarebytes files from your security software like stated below:

Please exclude the following files from your antivirus:

Note: If using a software firewall besides the built in Windows Firewall you'll need to exclude them from it as well

For Windows XP:

  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.exe
  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamgui.exe
  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamservice.exe
  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\zlib.dll
  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbam.dll
  • C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware\mbamext.dll
  • C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref
  • C:\Windows\System32\drivers\mbam.sys
  • C:\Windows\System32\drivers\mbamswissarmy.sys

Note: If using a software firewall besides the built in Windows Firewall you'll need to exclude MBAM.EXE from it as well

Note: Once that's done, please make sure that if either of those programs has any sort of web filter, that you add the following as a trusted site:

data-cdn.mbamupdates.com

The FAQ contains examples of setting file exclusions for some known AV products

Please post back and let us know how it went.

Link to post
Share on other sites

Thanks FireFox, that solved it :)

The problem was with Nortons, should have guessed before i posted LOL.

Dont worry i only have one AV running at a time, and tbh that spends more time off than on, its really annoying when it eats something your working on, and i never ever use any form of web filters, they would just get in the way big time lmao.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.