Jump to content

Time machine and networking issues


Recommended Posts

When a time machine backup to a network target is running while Malwarebytes Malware Protection is enabled, networking sometimes stops working, with web pages and commands like curl and wget timing out. However, ping remains working. See my messages from this thread for more information. The issue with third-party apps launching is most likely due to the OCSP check timing out. I most recently reproduced the issue with Malwarebytes 4.13.5 and macOS 12.0.1 Monterey.

Link to post
Share on other sites

On 10/28/2021 at 11:56 AM, treed said:

Can you try adding your Time Machine network drive to the Allow List in Malwarebytes and see if that makes any difference?

I've added every folder with containing the name "timemachine" in /Volumes to the allow list. The issue hasn't occurred again yet and I'll make another comment if it does. Thank you!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.