Jump to content

Recommended Posts

When I go the the settings interface in MB. Select which tab I want to go to, gives a delay of 5-8 seconds on every tab.

I think I had this in the older cu update too. But didn't care much. But it feels like it load the tabs forever.

Link to post
Share on other sites

strange thing, i try the same on my desktop and two laptops, screen change at moment i click on it...

It is going as fast as i click on it.

Link to post
Share on other sites
  • Staff
Posted (edited)

Hello,

Is this consistent in every Windows session?
Do you see the same behaviour in Safe Mode or with a clean boot (excluding Malwarebytes Service)?

We haven't had any other reports of this and it's not reproducible, so we'll need additional information to track down the root cause.

Could you start by gathering logs with the Malwarebytes Support Tool please?
https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/articles/360039023453-Upload-Malwarebytes-Support-Tool-logs-offline

Edited by LiquidTension
Link to post
Share on other sites

I found the problem. I uninstalled Spybot Anti-Beacon. Which didn't remove MB telemetry from the hosts file.

 

Here below is how I found out that this is an issue to MB.

Without not so much knowledge. (I used MB log generator)

Inside MBAMSERVICE.LOG I found this line  repeated multiple times in MB:

07/07/20    " 20:02:35.827"    19908515    0e50    13c8    WARNING    HttpConnection    mb::common::net::HttpConnection::LogExceptionDetails    "httpconnection.cpp"    1761    "Exception details: text=Host not found: telemetry.malwarebytes.com"

Then I was thinking why would this give an error. So I thought it must be the HOST file. Looked inside it and there was the telematry for MB.

I cleaned the whole host file from leftovers from Spybot Anti-Beacon. Saved, restarted computer. Running MB, and now is everything like it should be.

 

But I'm kinda curious why would MB send telemetry of everything I do. Why do I need to have "telemetry.malwarebytes.com" unblocked. I haven't checked for sending telemetry about everything I do in MB. But still it want to send exactly everything.

 

Link to post
Share on other sites

Forgot to mention when I looked in MB that telemetry was checked. I remember that I disabled that. Maybe Beta that turned it on. So not MB that is sending data without my knowledge.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.