Jump to content

Recommended Posts

Hi all,

First time with this type of trouble and I've come across this forum via a Google search which I had started reading through this thread here:

 

 

I will try to do my best here in understanding and communicating with the everyone and your knowledge. Thank you in advance for any help.

 

I'll try and keep this simple and broken down into what I know.

 

To start I am running Windows 10 on a Cyberpower PC that I purchased about 3 months ago. As briefly as I can be I use this PC strictly for iRacing and use only a limited number of applications that run along with it. I use Chrome as a web browser which is pretty much just familiarity and a preference.

 

This whole adventure started when the command prompt opened on me in the middle of a race. I noticed in the task bar following this race that Internet Explorer and Chromium were there. Not thinking too much of it as this was the first time it happened I unpinned them and continued what I was doing. This happened again several hours later and I got to investigating this Chromium deal.

 

I am now familiar with what it is and how it works and I also learned more about Electron and how it operates some of the apps I use such as Discord and Simracingapps.

More familiar with how this all comes together I continued with trying to get these apps removed. Im almost positive I had uninstalled Chromium via the command prompt and a hidden folder in This PC>Windows(C:)>Users.

I also took a second look at SAntivirus which is my fault for not noticing sooner and I found out all about that..

I followed instructions to remove SAntivirus by rebooting in "Safe Mode with Networking". The following step is to download and install Malwarebytes. As there seems to be no way to connect via WI-FI in this mode (which is currently all I am able to use) I downloaded on my Surface and tried to install but it still needs to download during this time so I could not do so. I went on to the next steps as they were 2 more removal softwares so I figured leaving one out would be just fine. These were HitmanPro and then Adwdefender.

Following the instructions to reboot after the Adwdefender scan all I booted to was a black screen. I restarted using the power button on the tower out of frustration at this point with this already being a 4 hour headache. When I powered back on I navigated back to where I was given the options that included "Safe Mode with Networking" and others. Since I was familiar with that one during this process I chose it.

 

Boot to black screen.

Reset again and believe I chose the startup troubleshooting after finding it and chose some type of boot recovery. This is where i was starting to see red so I cant remember exactly and I dont want to really do much else on here using that route unless instructed to do so. But that sounds about right.

This went through and finished and the pc booted and I am at my desktop and logged in.

Now whatever it did to recover gave me a sigh of relief but now I have the apps that I originally started this process to try and remove(Chromium and SAntivirus)back again along with 2 or 3 others that I have decided not to use and had previously uninstalled.

All I want is Chromium off of my computer for good. I'm sick of saying the word. I'm sick of looking at it. SAntivirus Realtime Protection Lite off my computer for good. I'm already planning on being more vigilant for these things as the SA snuck in thetr on me. Also using all three of these softwares in the future to help me do thst... if Malwarebytes doesn't hang up on installing that would be great too.

 

Seems I'm at a point here where I can try this all again with some of your help.

 

Thank you for your time,

Ryan

Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the AdwCleaner Help forum.
In order to help us assist you to resolve your issue, please post or attach your latest AdwCleaner log files with your post. https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/articles/360039021593

Someone will reply shortly, but in the meantime here are a few resources which may help resolve your issue:

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

 

 

 

notify me.jpeg

mbst_advanced_gather_logs.jpg

mbst_get_started.jpg

mbst_getting_logs.jpg

mbst_log_saved_desktop.jpg

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.