Jump to content
jenine

Malwarebytes 4.10 and Adguard 7.3 Problem

Recommended Posts

Hi, I just updated my Malwarebytes program for version 3 to the new version 4.10 today and now the new version of Malwarebytes is stopping Adguard 7.3 from blocking ads in Chrome  81.0.4044.92 (Official Build) (64-bit).  When I turn off Malwarebytes 4.10 the Ads are blocked also when I was running Malwarebytes version 3 all ads were blocked with all 4 shields on .  Do you know about this issue and what can I do or how do I go back to the last version of 3 since that does not have all the issues that 4 has. ?  Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes for Windows Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab on the left column

    mbst_get_started.jpg
     
  7. Click the Gather Logs button

    mbst_advanced_gather_logs.jpg
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer

    mbst_getting_logs.jpg
     
  9. Upon completion, a file named mbst-grab-results.zip will be found on your Desktop. Click OK

    mbst_log_saved_desktop.jpg
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/requests/new to get help

If you need help looking up your license details, please head here: Find my premium license key

 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, jenine said:

Hi, I just updated my Malwarebytes program for version 3 to the new version 4.10 today and now the new version of Malwarebytes is stopping Adguard 7.3 from blocking ads in Chrome  81.0.4044.92 (Official Build) (64-bit).  When I turn off Malwarebytes 4.10 the Ads are blocked also when I was running Malwarebytes version 3 all ads were blocked with all 4 shields on .  Do you know about this issue and what can I do or how do I go back to the last version of 3 since that does not have all the issues that 4 has. ?  Thank you.

We need to get information from this machine in order to have the proper detail to help you forward.
 NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system and is only available to authorized members and the original poster

Can you please follow the directions from the following KB article and post back your logs so that we can review

Upload Malwarebytes Support Tool logs manually

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, jenine said:

Please let me know if you got the report.

We do not have it unless you post/attach it here.

  • To upload attachments please click the link as shown below. Then browse to where your file is located and select it and click the Open button.

image.png.14bc0eb66b7d28bf92a274736a677f14.png

 

You can attach multiple files   by just doing one at a time & repeating the steps for the rest.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please see attached file and please advise me on how I can get them to work together without disabling any shields like Malwarebytes 3 did. Thank you for your help.

mbst-grab-results.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the paid version of Adguard and I highly recommend it.  It is a fantastic Ad Blocker/Stealth program for the internet and they have a lifetime license (Hint).  I just tried the steps in the article you gave me and it worked great.  By turning off the WFP in network settings in Adguard then restart Adguard and Malwarebytes are working great together now.  Thank you.

 

P.S. How do you get to the filters in Malwarebytes 4 and how do you uninstall that program you gave me to send the log?  By the way I never had a problem finding anything in 3.  I personally don't like the layout in 4 you cant find anything now.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great, glad to hear that worked out well for you @jenine

You can delete the mbst-grab-results.zip from the desktop, delete the MBST download and there is a C:\FRST folder you can delete to remove the tool. You may need to reboot in order to remove the C:\FRST folder.

As for a filter like Adguard has our program does not work like that. It is not an Ad blocker.

As for Adguard I was just curious what it was doing for you that uBlock Origin was not doing is all. 

 

If interested we have released a new beta build today. Not saying that it would address the issue or not but the beta series has corrected many reported issues in general

Thank you again

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @jenine

There are some other users that report that using the latest beta build of Malwarebytes also resolves this issue even without disabling the WFP filter in Adguard

If you'd like to try that out you can enable the beta version from inside settings in Malwarebytes

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you so much for taking the time to update me on a possible new solution I really appreciate it.  I will follow your steps and update to the latest beta build of Malwarebytes and will get back to you if it resolves this issue without disabling the WFP filter in Adguard.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I just put in your beta 41056/1022260/10875 and now my system takes longer to boot and did not solve the ad problem with Adguard by turning on the WFP filter (some ad's were blocked now with the new beta but some still got through).  I’m done with testing I don’t have time how do I remove this beta and put back the current version ASAP I need my system for work …..Everything was working great before this beta by just turning off the WFP filter in asguard…...I just turned the filter off again and now I dont have ANY ads even with your beta...Thats great but I want to still remove this beta?  Please give me the steps to put back the current version.  Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, jenine said:

Please give me the steps to put back the current version.

You will have to do a clean install see below.

Please do the following Uninstall and reinstall using the Malwarebytes Support Tool

Please have lots of patience with the tool.  The first phase is a cleanup and does require a Windows Restart.
After the Restart, it may take 2 - 3 - 4 minutes till the Support tool screen shows up.   Please be patient and have faith.  Wait for it, whatever it takes.
The 2nd phase is where it offers to do a new Install.

 Let me know if that clears up the issue or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

When done, You will to re do your exclusions.

Exclusion Info:
==================================
Malware Exclusions:
C:\Program Files\Grass Valley                                                                       	[folder]
C:\Users\Norris\AppData\Roaming\Grass Valley                                                        	[folder]
C:\ProgramData\Grass Valley                                                                         	[folder]

Ransomware Exclusions:
C:\Program Files\Grass Valley                                                                       	[folder]
C:\Users\Norris\AppData\Roaming\Grass Valley                                                        	[folder]
C:\ProgramData\Grass Valley                                                                         	[folder]

Since you use Avast,

I would  also recommend creating exclusions between Malwarebytes and Your AV to help prevent any possible conflicts or performance issues.  Please add the items listed in this support article to Your AV 's allow list(s)/trust list(s)/exclusion list(s) particularly for any of its real-time protection components and likewise add Your AV 's program folder(s) (likely located under C:\Program Files and/or C:\Program Files (x86)) to Malwarebytes' Allow List using the method described under the Allow a file or folder section of this support article and do the same for its primary data folder which is likely located under C:\ProgramData (you may need to show hidden files and folders to see it).

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, thanks it removed and reinstalled malwarebytes fine..Where is that removal tool to un-install...This time I cant find it in C:\FRST  like the first time I used it to run you a report?  Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nope thank you very much. Everything is working great...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/10/2020 at 7:28 PM, jenine said:

Hi, I just put in your beta 41056/1022260/10875 and now my system takes longer to boot and did not solve the ad problem with Adguard by turning on the WFP filter (some ad's were blocked now with the new beta but some still got through).  I’m done with testing I don’t have time how do I remove this beta and put back the current version ASAP I need my system for work …..Everything was working great before this beta by just turning off the WFP filter in asguard…...I just turned the filter off again and now I dont have ANY ads even with your beta...Thats great but I want to still remove this beta?  Please give me the steps to put back the current version.  Thanks 

Also I don't consider what I wrote being a FIX "Everything was working great before this beta by just turning off the WFP filter in adguard…...I just turned the filter off again and now I dont have ANY ads even with your beta...Thats great but I want to still remove this beta?  Please give me the steps to put back the current version". Again ALL you ever do is have workarounds rather then FIX your program.  I should not have to turn off the WFP filter as many people have said in the past 6 DAYS????  Thanks 

Share this post


Link to post
Share on other sites

If following the directions from the following topic does not correct the issue then we will have to wait for another update from our Development team.

Uninstall and reinstall Malwarebytes using the Malwarebytes Support Tool

Please try the removal of your current version and reinstall again and let us know if that corrects the issue or not.

Thank you

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, jenine said:

We did what you said & they work together fine.

Great, glad to hear. Thank you for your status update

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.