Jump to content

Recommended Posts

V4.04   Clicking on the icon or in the start menu, app will not open. It is running in the background processes. How do I get it to open this application?

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes for Windows Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab on the left column

    mbst_get_started.jpg
     
  7. Click the Gather Logs button

    mbst_advanced_gather_logs.jpg
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer

    mbst_getting_logs.jpg
     
  9. Upon completion, a file named mbst-grab-results.zip will be found on your Desktop. Click OK

    mbst_log_saved_desktop.jpg
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/requests/new to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/hc/en-us/articles/360038523934

 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello and Welcome back @Petebo

You seem to be on a slightly older version...

To begin, please try the following to see if it fixes the issue:
  1. Accept the EULA and click Start Repair
  2. Follow the onscreen instructions and restart your computer if prompted to do so

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

I see a couple of issues in your logs that may be possible causes of the issues you are experiencing.  First, it appears that Webroot is registered as antivirus protection in Windows Security Center more than once:

AntiVirus Information
==================================
Anti-Virus Product :     Webroot SecureAnywhere
    Up To Date:    Yes    Enabled:    On
Anti-Virus Product :     Webroot SecureAnywhere
    Up To Date:    Yes    Enabled:    On
Anti-Virus Product :     Windows Defender
    Up To Date:    Yes    Enabled:    Off
Anti-Virus Product :     Webroot SecureAnywhere
    Up To Date:    Yes    Enabled:    On

It should only show up once as I understand it so uninstalling and reinstalling Webroot might help.

Next, your logs show that Malwarebytes has been disabled from running using MSConfig, however if you wish to disable Malwarebytes from running at system start then you should use the option in Malwarebytes itself to disable starting with Windows:

Disabled Startup Items
==================================
Location: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\StartupApproved\Run
Malwarebytes TrayApp                                         []
	Location: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Shared Tools\MSConfig\services\MBAMService
MBAMService                                                  [C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamservice.exe]

Please re-enable the two Malwarebytes items in MSConfig and restart your system, then if you wish to disable Malwarebytes from running on system start then please do so by opening Malwarebytes and clicking the small gear icon in the upper right area of the main Malwarebytes UI to access settings, then select the Security tab and toggle the option under Windows startup to Off and Malwarebytes will no longer run on system start.

Next, if you still experience issues, please try creating exclusions for Malwarebytes in Webroot by having Webroot exclude/trust/allow the items listed in this support article.

If the problem still persists then please try a repair installation using the Malwarebytes Support Tool to see if that addresses the issue:

  1. Run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Start Repair
  3. Follow the onscreen instructions and restart your system if prompted to do so and allow it to reinstall Malwarebytes

Please let us know how it goes and if the problem still continues or not.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Malwarebytes does not show up in the task manager startup. So how am I supposed to do this? How do I put it back in?

Share this post


Link to post
Share on other sites

How long is the repair support tool to run. Been running for about 15 minutes; is that normal?   Now I don't even see Malwarebytes on my start menu??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Petebo   Regret to read of this trouble.   Allow another 5 minutes or so.

Then, could you please just run this readout report.

Go to the Downloads folder.

 

Run report with FRSTENGLISH

Right-click on FRSTENGLISH  and select Run as Administrator to start the tool , and reply YES to allow it to proceed and run.
 

_Windows 8 or 10 users will be prompted about Windows *SmartScreen protection* - click line More info information on that screen and click button Run anyway on next screen._

Click YES when prompted by Windows U A C prompt to allow it to run.
Note: If you are prompted by Windows SmartScreen, click More info & followup & choose Run anyway.


Approve the Windows UAC prompt on Windows Vista and newer operating systems by clicking on Continue or Yes. 

Click Yes when the* disclaimer* appears in FRST.
The tool may want to update itself - in that case you'll be prompted when the update is completed and ready to use.

Make sure that Addition options is *checked* -.
Press Scan button and wait.

 

image.png.599c041ff5c506f492277770b79af410.png 

The tool will produce 2  logfiles on your desktop: FRST.txt , Addition.txt 
Click OK button when it shows up. Close the Notepad windows when they show on screen. The tool saves the files.

Please attach these 2 files to your next reply.

Thank you.

.

 

Edited by Maurice Naggar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Reinstalled MBAM which did solve that problem. Thanks for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That is good to know.   Thanks for the update.  If you need anything else, let us know.   😎

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.