Jump to content
srisar

Malwarebytes web protection blocks the Adguard web assistant.

Recommended Posts

Malwarebyte's web protection blocks adguard's web assistant from running. When i disable web protection and reopen chrome, i can see assistant working and blocking the ads, but when web protection is on, web assistant is not loaded and no ads are getting blocked. Is anyone facing such issues? Is there any ways to solve it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes for Windows Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab on the left column

    mbst_get_started.jpg
     
  7. Click the Gather Logs button

    mbst_advanced_gather_logs.jpg
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer

    mbst_getting_logs.jpg
     
  9. Upon completion, a file named mbst-grab-results.zip will be found on your Desktop. Click OK

    mbst_log_saved_desktop.jpg
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, thanks for the reply, I have added them to exclusion list, but still it got blocked. after removing adguard's WPF driver, its working. Only from the latest MB update i have this issue., before it used to work without any problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @srisar,

I wasn't able to reproduce this issue. With Web Protection enabled, I saw no impact on AdGuard's blocking functionality.

Could you provide the logs referenced in post #2 please? Also, have you configured AdGuard in a non-default manner?

Edited by LiquidTension

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have posted it on Aguard forum as well, here is the link.

https://forum.adguard.com/index.php?threads/malwarebytes-web-protection-blocks-the-adguard-web-assistant.36914/

adguard team were able to reproduce the issue and i think they are trying to fix it.

adguard has something called "WFP driver" which filters the moden apps i think. once it is disabled, MB is not blocking adguard anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, Malwarebytes also uses a WFP (Windows Filtering Platform) driver for the Web Protection component.  It is the same technology/set of APIs used by the built in Windows Firewall in modern Windows versions (every version of Windows since Vista, basically).  If two WFP drivers are conflicting with one another that could definitely cause issues.  Hopefully the Adguard team is able to rectify the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@exile360 ah that must be it then. adguard team posted they are working on it. hopefully this issue will be resolved. i love both adguard and MB :D 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent, it sounds to me like the Adguard team identified the cause of the issue in their code, so I'm sure they will be successful.  I seem to recall a few years back Malwarebytes had to correct a similar issue with the Web Protection driver for similar reasons/conflicts, so it's probably a pretty common occurrence with such drivers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.