Jump to content

MBAM detected possible false positives in old programs in my PC?


Recommended Posts

I attached a zip file with the four EXE files from old programs. Here's MBAM's text log requested:

Malwarebytes
www.malwarebytes.com

-Log Details-
Scan Date: 1/10/20
Scan Time: 9:29 AM
Log File: bd963a2e-33ce-11ea-9113-001fbc01b9da.json

-Software Information-
Version: 4.0.4.49
Components Version: 1.0.793
Update Package Version: 1.0.17533
License: Free

-System Information-
OS: Windows 7 Service Pack 1
CPU: x64
File System: NTFS
User: Harvester7\ant

-Scan Summary-
Scan Type: Custom Scan
Scan Initiated By: Manual
Result: Completed
Objects Scanned: 4
Threats Detected: 4
Threats Quarantined: 0
Time Elapsed: 0 min, 23 sec

-Scan Options-
Memory: Disabled
Startup: Disabled
Filesystem: Enabled
Archives: Enabled
Rootkits: Disabled
Heuristics: Enabled
PUP: Detect
PUM: Detect

-Scan Details-
Process: 0
(No malicious items detected)

Module: 0
(No malicious items detected)

Registry Key: 0
(No malicious items detected)

Registry Value: 0
(No malicious items detected)

Registry Data: 0
(No malicious items detected)

Data Stream: 0
(No malicious items detected)

Folder: 0
(No malicious items detected)

File: 4
Generic.Malware/Suspicious, C:\USERS\ANT\DESKTOP\UPLOADS\FILES\SUOPGUI.EXE, No Action By User, 0, 392686, 1.0.17533, , shuriken,
Adware.DownloadAssistant, C:\USERS\ANT\DESKTOP\UPLOADS\FILES\AUDIOBURNER.EXE, No Action By User, 7701, 766474, 1.0.17533, , ame,
Adware.DownloadAssistant, C:\USERS\ANT\DESKTOP\UPLOADS\FILES\STARPORT.EXE, No Action By User, 7701, 766173, 1.0.17533, , ame,
Adware.DownloadAssistant, C:\USERS\ANT\DESKTOP\UPLOADS\FILES\VIDEOBURNER.EXE, No Action By User, 7701, 766289, 1.0.17533, , ame,

Physical Sector: 0
(No malicious items detected)

WMI: 0
(No malicious items detected)


(end)

 

 

Thank you for reading and hopefully answering. :)

files.zip

Link to post
Share on other sites
26 minutes ago, shadowwar said:

This will be fixed next update. about 2 hours from now. Thanks for reporting!

 

Wow, thanks! :) So far, suopgui.exe still hasn't been fixed.  I will recheck in a few hours.

Link to post
Share on other sites
  • Staff
8 minutes ago, Ant Dude said:

Still not fixed after a couple hours. :(

Tried to fix this one again. Please give it some time (max 10 minutes) in order to have it populate, so detection won't happen anymore.

If still detected on your end after ~10 minutes from now. Perform the following steps: 

  1. Totally exit/shutdown Malwarebytes.
  2. Go to here in explorer: C:\ProgramData\Malwarebytes\MBAMService
  3. Delete the following file only: hubblecache
  4. Then you can restart MBAM and the cache file will rebuild on the next scan.
Link to post
Share on other sites
50 minutes ago, thisisu said:

Glad to hear that worked. I think it just clears any cache / history that Malwarebytes had of that particular file. So when the history was cleared, it assessed the file again and sees that it's now on a whitelist. Hope that helps

Regards

That sounds like a minor bug to me. ;)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.