Jump to content
USATechnologyCenter

Scan Scheduler Time Change Not Shown Until ReOpen

Recommended Posts

When you change an existing Scheduled Scan Time, the change is not reflected in the UI upon Apply or Save.

When you close the UI and reopen the UI the new scheduled time is now shown.

Malwarebytes version: 4.0.4.49
Update package version: 1.0.16458
Component package version: 1.0.785

Edited by USATechnologyCenter
Update version

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes for Windows Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab on the left column

    mbst_get_started.jpg
     
  7. Click the Gather Logs button

    mbst_advanced_gather_logs.jpg
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer

    mbst_getting_logs.jpg
     
  9. Upon completion, a file named mbst-grab-results.zip will be found on your Desktop. Click OK

    mbst_log_saved_desktop.jpg
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, USATechnologyCenter said:

When you close the UI and reopen the UI the new scheduled time is now shown.

Please try uninstalling and reinstalling Malwarebytes for Windows using the Malwarebytes Support tool. 

Uninstall and reinstall using the Malwarebytes Support Tool
https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-2674

Please have lots of patience with the tool.  The first phase is a cleanup and does require a Windows Restart.
After the Restart, it may take 2 - 3 - 4 minutes till the Support tool screen shows up.   Please be patient and have faith.  Wait for it, whatever it takes.
The 2nd phase is where it offers to do a new Install.

 Let me know if that clears up the issue or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, USATechnologyCenter said:

This is happening on multiple machines and at client sites.  I will let others confirm the issue.

All I can say is I just tried it on my computer and it worked as it should.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also I have to note I am using the current beta update Malwarebytes 4.0 version 1.0.787

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just confirmed the same issue on another PC.  You may be at a different update+component package version.  (I just now saw you posted that you are running a different version).

Edited by USATechnologyCenter

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, USATechnologyCenter said:

You may be at a different update+component package version.

 

3 minutes ago, Porthos said:

Also I have to note I am using the current beta update Malwarebytes 4.0 version 1.0.787

 

Edited by Porthos

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just ran the Support Tool at Version 1.5.3.749 and let it reinstall Malwarebytes.  Still at the same version/update/component level after reinstall.

The issue is resolved after a support tool clean install.

I can't have customers do this on their own, and each machine has User Access enabled/password protected for all settings, different time schedules per machine (Quick Scan Daily, Threat Scan Weekly) etc.

Hoping for a fix in a future update.  Since this is minor and there is a work around by just closing the UI and reopen, I will wait for a fix via updates (less impact on machines/clients and me trying to do a support tool cleanup everywhere).

Thank you for the quick responses and suggestion. 

Glad you confirmed the issue also, on another client of yours, even at a different version (i.e. with beta update).

Edited by USATechnologyCenter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys. @Porthos lol I think I was just parked but thanks for the ping. We do have a defect filed for this already in our backlog, but I'm not sure at this time when it will be addressed. I'll add this topic link to our defect so the teams know it's still happening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This issue affects more than just changing the time for a scheduled scan.  When this problem exists, any edit that is done to a scheduled scan will not be reflected until you close the UI and reopen it.  I have tried to edit the starting date/time, frequency and if-missed info.  Also tried to add a new scheduled scan and delete an existing scan.  None of those changes were reflected until I closed and reopened the UI.

As was suggested, I solved the problem by uninstalling and reinstalling Malwarebytes using the Malwarebytes Support tool.

I'm only reporting here to give additional feedback to the original reported problem.  I've attached my logs that were created before the uninstall/reinstall.

mbst-grab-results.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.