Jump to content
KeithM

Version 4 Performance Issues

Recommended Posts

My Issue is exactly as described by DMJ in his post from Monday, with the same title.  My machine had completely bogged down and I could not see what was causing it.  Eventually I was able to determine that Malwarebytes had been scanning my system for days.  The only way I could restore system performance was to use the mb-support tool to totally remove Malwarebytes from my system.  After a week without issues, I decided to try and reinstall the software, and once again the scan stalled.  I cancelled it after 18 hours and 45 minutes per the attached screenshot.  Previous attempts have stalled in various places through the process, including the step to check for software updates.  Today, I have once again removed Malewarebytes from my system, but before doing so, I generated logs which are attached.

I cannot live with the performance issues that I have been experiencing, so unless we can get to the bottom of this, I will have to leave Malwarebytes of my system, which I would rather not do.

Malwarebytes Screen Capture.JPG

mbst-clean-results.txt mbst-fix-results.txt mbst-grab-results.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes for Windows Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab on the left column

    mbst_get_started.jpg
     
  7. Click the Gather Logs button

    mbst_advanced_gather_logs.jpg
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer

    mbst_getting_logs.jpg
     
  9. Upon completion, a file named mbst-grab-results.zip will be found on your Desktop. Click OK

    mbst_log_saved_desktop.jpg
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, KeithM said:

I cannot live with the performance issues that I have been experiencing

I would reinstall turn on beta updates and get the beta that was released today. And see what happens.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, KeithM said:

Tried this, but I cannot upgrade to the Beta from version 4.

Did you enable Beta updates in MB?

 

Beta Updates.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @KeithM

If you have not already updated to Beta OR if you have upgraded to Beta and are still seeing the issue please let us know.

I want to get a set of memory dumps from you.

We are tracking this issue but need more logs.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did turn on Beta Updates as illustrated, but when I go to check for updates I am told that I have the latest software installed.  When I go to the site, it tells me that you can only update to the latest Beta from version 3, and not from version 4.

My machine is running fine at the moment, but I have not scanned since reinstalling the software last night.  I fully expect that if I start a scan I will get the same result as I have gotten the last 6 times that I tried it, since nothing has really changed.  If you need a set of memory dumps to diagnose what is happening I will gladly trigger a scan, and see what happens, and then generate what you need.  How do I get you a "set of memory dumps"?  Is that something different from what I provided in my original post?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is there somewhere that I can download the Beta version and install it??  It seems to have solved the problem for others.

 

Thanks

 

KeithM

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, KeithM said:

Is there somewhere that I can download the Beta version and install it??  It seems to have solved the problem for others.

 

Thanks

 

KeithM

You enable the beta setting in MB. There is no stand alone installer. Then check for updates.

image.png.5d56e816898e6e598d29bd86041f313e.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

From what I can see, there appears to be many others who are suffering from this issue.  I still do not have any information on how to get version 4 to work properly on my PC, and have been trying to keep an eye on some of the other threads with similar issues to see if there are any solutions offered there.  I found one answer at the end of this thread:

The suggestion was to install version 3, and disable the update to version 4.  I have done this, and my system is working perfectly again.  I will continue to operate with this version until I see a solution to the current issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @KeithM

Thank you for all the logs and dump files. We have identified the root cause of the issue and a fix will be available soon.

By any chance did you have a chance to try out the Beta for 4.x. The latest beta does alleviate some of the performance issues.

 

Please give it a go when you get a chance.

I will give you a heads up when the fix for the scan issue is officially released.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the update.  I have the Beta updates enabled, but when I updated it installed the same 4.04 version which was giving me trouble before.  When I check for updates it says I am running the latest version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @KeithM

As long as you have the Beta updates turned on, you should be good.

The version 4.0.4 is the Major version and will not change on CU updates.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.