Jump to content
TheOldNet

Need Theoldnet.com removed due to false positive

Recommended Posts

Posted (edited)

Hi I'm the creator of theoldnet.com which is a site intended to provide a vintage experience when browsing website snapshots from archive.org

This is a supported and endorsed project by the internet archive. There is no phishing going on here.

The paypal security team incorrectly flagged my site as a phishing site because it was serving up very old snapshots of paypal. However this is all content freely available through the internet archive's way back machine. I do not own this content I just proxy it.


A lot of users are reporting my site is being detected by malware bytes.

How can help me figure out what I need to do to stop getting flagged as a false positive?

Thank you!

Edited by AdvancedSetup
Cleared formatting issue

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, TheOldNet said:

Hi I'm the creator of theoldnet.com which is a site intended to provide a vintage experience when browsing website snapshots from archive.org

This is a supported and endorsed project by the internet archive. There is no phishing going on here.

The paypal security team incorrectly flagged my site as a phishing site because it was serving up very old snapshots of paypal. However this is all content freely available through the internet archive's way back machine. I do not own this content I just proxy it.


A lot of users are reporting my site is being detected by malware bytes.

How can help me figure out what I need to do to stop getting flagged as a false positive?

Thank you!

Hello, thanks for bringing this to our attention. We've reviewed the site again and have determined it no longer warrants being blocked so we've removed it from our database. Removal should be reflected in the next database update going out in the next couple hours or so.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Awesome.

 

Is there anything I can do to prevent false positives in the future? It is not just your service that is detecting my site as malicious. I've had to make requests to a handful of other services. I fear that this will be a never ending up hill battle.

I understand how this could happen because my site is returning what looks like fake versions of real websites. However the archive.org way back machine doesn't seem to suffer from these problems. So I wonder if there are some key things I can change in my code or in my server config to avoid this from happening again.

 

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, TheOldNet said:

Awesome.

 

Is there anything I can do to prevent false positives in the future? It is not just your service that is detecting my site as malicious. I've had to make requests to a handful of other services. I fear that this will be a never ending up hill battle.

I understand how this could happen because my site is returning what looks like fake versions of real websites. However the archive.org way back machine doesn't seem to suffer from these problems. So I wonder if there are some key things I can change in my code or in my server config to avoid this from happening again.

 

Thanks!

Not sure what you can do here in this case, best advice is to populate the security forums or forums or groups related to this type of site and spread the word. Good luck

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.