Jump to content

Recommended Posts

Hey Guys,

 

I have a problem I cant seem to fix and need some help.

I had a problem with a program I was installing so company had me go into Malwarebytes and click option to disable Start Malwarebytes at Windows Startup.

I then restarted computer and did what i had to. 

Then I started Malwarebytes manually and selected the option Start Malwarebytes at Windows Startup and enable it again.

After a restart Malwarebytes did not start when windows rebooted.

I checked the setting to make sure it was enabled and tried another restart but again Malwarebytes did not start at Windows startup.

I checked Task manager and it is not even in the startup section so I cant enable it there.

I scanned my pc to make sure I had no malware and it came back clean.

 

So my question is how do I get Malwarebytes 3.7.1 to again start with windows since the option is not working?

 

Thanks in advance
Gren

Link to post
Share on other sites
  • Staff

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab
    Repair menu_arrows.png
     
  7. Click the Gather Logs button
    Advanced_arrows.png
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer
    Advanced Gather Logs_arrows.png
     
  9. Upon completion, click a file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop. Click OK
    Advanced Gather Logs completed_arrows.png
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:
     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Link to post
Share on other sites
  • Staff

Greetings,

There are a couple of possibilities.  First, be sure that when toggling a setting in Malwarebytes that you simply click on the switch/slider to enable/disable the setting; don't click on it and drag it.  If you click and drag the switch then it is likely to not actually change the setting as it should (this is a known issue with the Malwarebytes UI).  So to see if that's the cause of the issue, please toggle the setting off again just by clicking on the switch once, then re-enable the setting by doing the same thing; just click on it once (don't click and hold/drag it), then restart your system to see if it now starts correctly.

If that didn't resolve the issue, then there is another possible cause.  There is a new feature in Windows 10 called Fast Startup that may be at fault.  This feature has been known to cause problems with Malwarebytes as well as many other programs and even some hardware devices and their drivers.  To see if this is the issue, first check to see if Fast Startup is enabled, and if it is, disable it and reboot your system to see if that fixes the problem.  Instructions on how to check the setting as well as how to disable it can be found in the articles here as well as here.

If the problem still persists then please do the following so that we may check the status of your system and Malwarebytes configuration to troubleshoot the issue further:

  1. Download and run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Advanced tab on the left (not Start Repair)
  3. Click the Gather Logs button, and once it completes, attach the zip file it creates on your desktop to your next reply

Please let us know how it goes and if necessary, please provide the requested ZIP file.

Thanks

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.