Jump to content

Recommended Posts

Hello there, just a quick question about something a little odd.

I used MBAM v3 a long time ago but went back to v2 after some issues. I just reinstalled v3 tonight and remembered one aspect which I found a little odd back then: UAC doesn't get triggered when I open MBAM (when it is not open at all.)

It gets triggered when closing via the systray, but never on opening. It is supposed to ask for elevation right? v2 did for the entirety of the time I used it.

Could my installation be corrupt in some way? This is an issue which persisted when I installed v3 when it first came out, so maybe it's something to do with my configuration?

Thanks!

Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  1. Download Malwarebytes Support Tool
  2. Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  3. Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  4. Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  5. You will be presented with a page stating, "Get Started!"
  6. Click the Advanced tab
    Repair menu_arrows.png
     
  7. Click the Gather Logs button
    Advanced_arrows.png
     
  8. A progress bar will appear and the program will proceed with getting logs from your computer
    Advanced Gather Logs_arrows.png
     
  9. Upon completion, click a file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop. Click OK
    Advanced Gather Logs completed_arrows.png
     
  10. Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:
     notify me.jpeg  

Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
 

Spoiler

To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
 

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Link to post
Share on other sites

Greetings,

This is quite normal.  The service which starts Malwarebytes other processes can be launched without administrative privileges.  This is to enable it to run in hostile/infected environments and to improve compatibility with limited user accounts.  Exiting requires UAC to safeguard it from being terminated by malware (since malware is unlikely to try to launch Malwarebytes, there's no need to guard against being launched, just to protect it from being terminated).

I hope that clarifies things and if there's anything else we might assist you with please don't hesitate to ask.

Thanks

Link to post
Share on other sites

Oh! I see. Thank you very much. I was a little concerned as I read a thread saying it should always elevate, but perhaps that was only in V2 before the way the service escalates things was put in.

There is one more little thing I wanted to ask actually, as you asked and I was curious so I thought I would take you up on it (sorry :D.)

When Malwarebytes v3 first started after installation tonight the title of the windows was 'Malwarebytes undefined'.

It turned out my firewall was blocking one of the required files to access the update/license server however, and after allowing that through it was able to contact the license server I guess, and the title changed to correctly showing as the free version. This wouldn't have caused any issues though right? I can enable the trial from the settings now that it has gone through, I just heard someone complaining that it started as the trial premium version by default so I thought I'd ask to see if I should reinstall before doing so.

It's just a minor question I know, but I figured I'd mention it in passing.

Thanks again.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.