Jump to content
belsnerd

Feedback on Windows 7 PC Freeze problem

Recommended Posts

*** Thanks everyone for your continued feedback on the issue. For those affected by the issue, please provide the following information:

  * When did the freeze first start occurring?  Around 12/17/2018
  * What were you doing on the computer immediately prior to the latest freeze?  Excel Spreadsheet work
  * Did you notice anything significant occur around the time of the latest freeze (e.g. AV notification, application crash, etc)?  No.

Freezes NEVER occurred in Windows Safe mode with networking enabled
Freezes NEVER occurred in Normal Windows mode with the Ethernet DISCONNECTED.
Freezes DID occur in Windows normal mode connected to the Network but while inactive at the Windows LOGIN Prompt, without any users logged in, or any applications running.

  * Has a freeze occurred when the computer is idle?  yes, lots of times.   
  * Have you noticed a correlation between high network traffic and the computer freezing?  No
  * How often does the computer freeze?  Every login at intervals from 2 minutes to 200 minutes logged in.  Never lasted more than 200 minutes, many times failed after 2 - 4 minutes use but mostly failed after 20 - 30 minutes
  * Are you able to reproduce the freeze on-demand? If the answer is yes, what are the steps?  No,  but it happened at every login 2 -  200 minutes after login.
  * How old is the computer? 10 years. Dated but reliable machine  - Full specs below.
  * Was the computer upgraded from XP/Vista to Windows 7?     No  Complete new installation to Windows 7 Ultimate.
  * Is the computer fully up-to-date with Windows Updates? Yes   Which updates have been installed after the first freeze occurred? Updates still disabled .
  * Updates disabled during fault finding process. However current NVIDEA Graphics drivers have been re-installed.
  * Does the computer have multiple network adapters? If it does, what happens when you disable the adapter currently in use and switch to a different adapter?  It has 2 Ethernet ports. Fault happens on either port. Hardwired connects to Netgear Switch, then TG789 NBN modem router. Happens on other ports of both these devices.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

PC Specifications
(Dated 10 YO PC but works perfectly on all activities except MB.)

My Malwarebytes version on the Windows 7 PC (now uninstalled!!!) were:
Malwarebytes Version: 3.5.1.2711
Component Package Version: 1.0.508
Update Package Version: 1.0.8722

PC OS - Windows 7 Ultimate (x64) Service Pack 1 (build 7601.24334)
Board: Gigabyte Technology Co., Ltd. EP45-DS3P
Bus Clock: 333 megahertz
BIOS: Award Software International, Inc. F5 06/18/2008
Processor:  2.67 gigahertz Intel Core 2 Quad Q9400
64 kilobyte primary memory cache
3072 kilobyte secondary memory cache
64-bit ready - Multi-core (4 total) - Not hyper-threaded
16,384 Megabytes Usable Installed Memory
Display NVIDIA GeForce GT 1030 [Display adapter]
AOC Q3279WG5B [Monitor] (33.4"vis, s/n 341, May 2017)
Microsoft ISATAP Adapter ↑ Realtek PCIe GbE Family Controller  With 2 Ethernet ports.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.