Jump to content

Not getting notifications when blocking webs


Go to solution Solved by dcollins,

Recommended Posts

  • Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Staff

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Download Malwarebytes Support Tool
  • Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  • Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  • Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  • You will be presented with a page stating, "Welcome to the Malwarebytes Support Tool!"
  • Click the Advanced Options link

    welcome mbst.png
     
  • Click the Gather Logs button

    gatherlogs.png
     
  • A progress bar will appear and the program will proceed to gather troubleshooting information from your computer
  • Upon completion, click OK
  • A file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop
  • Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  


    Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
     
    Spoiler

    To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

    mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
     

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Link to post
Share on other sites

10 minutes ago, Firefox said:

Hello and Welcome!

I would first start by installing the current version as you are on an older version (3.5.1)  Lets start there and see if that corrects your issues.

Download the Latest MB3 v3.6.1.2711 CU 1.0.463 from ->>RIGHT HERE<<-

but i've hear and see that this version has problems, are those problems solved?

Link to post
Share on other sites

  • Staff

Avast has a Web Protection feature as well, which may be causing the issue here. Depending on what website you're trying to go, if Avast is also blocking the page, it could be preventing the page before Malwarebytes does, and therefore not showing the page.

As mentioned above, going to 3.6.1 is the first step in troubleshooting this. I don't know what specific issues you're referring to, but for the large majority of our users, 3.6.1 is working great and without issue.

Link to post
Share on other sites

1 hour ago, dcollins said:

Avast has a Web Protection feature as well, which may be causing the issue here. Depending on what website you're trying to go, if Avast is also blocking the page, it could be preventing the page before Malwarebytes does, and therefore not showing the page.

As mentioned above, going to 3.6.1 is the first step in troubleshooting this. I don't know what specific issues you're referring to, but for the large majority of our users, 3.6.1 is working great and without issue.

Sometimes mbam blocks some add in a web and show me the notification and sometimes it doesn't but if i try to go to the test ip web from mbam sometimes it doen's show me the notification and sometimes the pup up notification is named with the previous add blocked, that's weird too.

Link to post
Share on other sites

4 minutes ago, dcollins said:

I would start by doing the normal upgrade, simply go to Settings -> Application and click Install Application Updates

okey, also i have to say that i have avast real site protection dissabled because of the previous conflict and until today it was working great

Link to post
Share on other sites

Updated and still teh same problem, look at this picture. I went to a web to see if block an add and it workd but the i want to go to the iptest malwarebyte site and the notification named the iptest web as the previous add. Also still missing notifications sometimesCaptura.thumb.PNG.00a5d4ad5270386defc825faf1e60a60.PNG

Link to post
Share on other sites

  • Staff

I may be able to explain this.  I've seen similar issues on my own systems and I believe it is caused by DNS caching.  Basically, after a site has been blocked, Windows caches the route to that connection/domain so that instead of actually attempting to reach the site, it automatically navigates to the null/block endpoint where Malwarebytes deflected it to, and since the connection isn't actually attempted at that point to the actual blocked site, Malwarebytes doesn't display a notification.

This is also why sometimes, after excluding a website you may still be unable to reach it until you clear out your DNS cache.

Link to post
Share on other sites

3 minutes ago, exile360 said:

I may be able to explain this.  I've seen similar issues on my own systems and I believe it is caused by DNS caching.  Basically, after a site has been blocked, Windows caches the route to that connection/domain so that instead of actually attempting to reach the site, it automatically navigates to the null/block endpoint where Malwarebytes deflected it to, and since the connection isn't actually attempted at that point to the actual blocked site, Malwarebytes doesn't display a notification.

This is also why sometimes, after excluding a website you may still be unable to reach it until you clear out your DNS cache.

And what should i do? Is there any way to solve this?

Link to post
Share on other sites

  • Staff

You could try clearing your cache and temp files with something like CCleaner, but it will just return again the next time.  It's really not an issue as long as your system isn't able to connect to the sites in Malwarebytes' block list.  Either way you're protected from them because your computer can't connect to them.

Link to post
Share on other sites

5 minutes ago, exile360 said:

You could try clearing your cache and temp files with something like CCleaner, but it will just return again the next time.  It's really not an issue as long as your system isn't able to connect to the sites in Malwarebytes' block list.  Either way you're protected from them because your computer can't connect to them.

And if i do a flush dns?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.