Jump to content
27kb

Mb won't start and notification pop up about protection disabled

Recommended Posts

Had mb installed for some months but just last week it keeps giving a notification that both Malwarebytes and my windows center defense are turned off, clicking to turn it on hasn't worked. Clicking in the MB tray icon doesn't open the program but it's running in the background. I couldn't run an scan because of it (the window not opening) so I checked the two systems : I have Windows 10 in a partition and Windows 7 that I use regularly. W7 won't open it , and windows 10 just says unable to connect to service.

I bootted w7 in safe mode, opened MB and did a full scan  but no infection came up.

I'd thank any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Download Malwarebytes Support Tool
  • Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  • Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  • Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  • You will be presented with a page stating, "Welcome to the Malwarebytes Support Tool!"
  • Click the Advanced Options link

    welcome mbst.png
     
  • Click the Gather Logs button

    gatherlogs.png
     
  • A progress bar will appear and the program will proceed to gather troubleshooting information from your computer
  • Upon completion, click OK
  • A file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop
  • Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:

     notify me.jpeg  


    Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
     
    Spoiler

    To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

    mb_attach.jpg.220985d559e943927cbe3c078b
     

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

There appear to be a couple of issues.  First, User Account Control appears to be disabled.  I would strongly recommend turning it on for security and also because virtually all modern programs (including Malwarebytes) are designed to function in an environment where User Account Control is active, so turning it off may result in programs not installing correctly or not working properly:

Quote

EnableLUA:            Off
Consent Prompt Behavior Admin:    Off

Next, your Malwarebytes installation appears to be corrupted.  It is possible that this was caused by having UAC turned off, but I am not certain.  Please perform a clean installation of Malwarebytes to see if this resolves it:

  1. Download and run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Advanced Options on the main page (not Get Started)
  3. Click the Clean button, and allow it to restart your system and then reinstall Malwarebytes, either by allowing the tool to do so when it offers to on restart, or by downloading and installing the latest version from here

Once it is reinstalled, try opening Malwarebytes to see if it now works and if it does, go to Settings>Application and click on the Install Application Updates button to make certain that you have the most recent version and components.  Once that is done, I would suggest performing a Threat scan to check for infections by returning to the Dashboard tab and clicking Scan Now.

Please let us know how it goes.

Thanks

Edited by exile360

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, exile360 said:

Greetings,

There appear to be a couple of issues.  First, User Account Control appears to be disabled.  I would strongly recommend turning it on for security and also because virtually all modern programs (including Malwarebytes) are designed to function in an environment where User Account Control is active, so turning it off may result in programs not installing correctly or not working properly:

Next, your Malwarebytes installation appears to be corrupted.  It is possible that this was caused by having UAC turned off, but I am not certain.  Please perform a clean installation of Malwarebytes to see if this resolves it:

  1. Download and run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Advanced Options on the main page (not Get Started)
  3. Click the Clean button, and allow it to restart your system and then reinstall Malwarebytes, either by allowing the tool to do so when it offers to on restart, or by downloading and installing the latest version from here

Once it is reinstalled, try opening Malwarebytes to see if it now works and if it does, go to Settings>Application and click on the Install Application Updates button to make certain that you have the most recent version and components.  Once that is done, I would suggest performing a Threat scan to check for infections by returning to the Dashboard tab and clicking Scan Now.

Please let us know how it goes.

Thanks

Thank you for your reply! Followed the steps and made the scan, again nothing came up but Malwarebytes is running and working properly ! Will keep update if something changes. 

Again thanks for the help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Excellent, I'm glad to hear it.  If there's anything else we can assist you with please don't hesitate to ask :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.