Jump to content

Some Blue Iris CCTV cameras blocked


Recommended Posts

Hi there ... what seems like a slightly unusual thing has started happening since a recent MWB update.

I run the latest updates of Blue Iris CCTV security software on a patched Windows 7 professional 64bit base OS protected with Norton Internet Security Suite v22.14.2.13 and Malware Bytes Premium v3.5.1.2522 component package v1.0.374 with update package v1.0.5476
Blue Iris hosts 10x IPv4 CCTV cameras and until the last week, has been rock solid. All cameras exist in the same private subnet.

Since 11 June I have started to experience Watchdog alerts randomly from just 4 of those (10) cameras which report Signal Lost.

I initially isolated it to being just Blue Iris specific as I could fire up a web browser and access the video streams from those "inaccessible" cameras just fine.

I initially suspected Norton's firewall and spent some time diagnosing that to no avail. 

I unloaded MWB (exited the program entirely) and BINGO the cameras instantly re-connected in Blue Iris. This is a repeatable experience.

Oddly only these four cameras have been affected and the dropouts only occur sporadically and will usually correct themselves at some point if left alone, only to drop out again at some later point.
Restarting the camera stream in Blue Iris and in-fact even totally exiting and re-loading Blue Iris will not re-establish the video streams.

I'm an IT RCA tech myself but am uncertain how MWB can be blocking just those 4 cameras for only Blue Iris and how I might go about correcting this, as I already have the Blue Iris executable excluded from both MWB and Nortons.

The cameras (working and failing) all use the same Blue Iris driver and communicate on http: x.x.x.x:80 across the same LAN and switch fabric and all come into the NVR via a common NIC.
Am thinking a next step may be to turn on the "Collect enhanced event log data" in MWB.
Would appreciate some guidance on diagnosing and correcting this recent behavior.

Link to post
Share on other sites

  • Staff

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven’t already done so, please run the Malwarebytes Support Tool and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Download Malwarebytes Support Tool
  • Once the file is downloaded, open your Downloads folder/location of the downloaded file
  • Double-click mb-support-X.X.X.XXXX.exe to run the program
    • You may be prompted by User Account Control (UAC) to allow changes to be made to your computer. Click Yes to consent.
  • Place a checkmark next to Accept License Agreement and click Next
  • You will be presented with a page stating, "Welcome to the Malwarebytes Support Tool!"
  • Click the Advanced Options link
    welcome mbst.png
  • Click the Gather Logs button
    gatherlogs.png
  • A progress bar will appear and the program will proceed to gather troubleshooting information from your computer
  • Upon completion, click OK
  • A file named mbst-grab-results.zip will be saved to your Desktop
  • Please attach the file in your next reply. Before submitting your reply, be sure to enable "Notify me of replies" like so:
     notify me.jpeg  

    Click "Reveal Hidden Contents" below for details on how to attach a file:
    Spoiler

    To save attachments, please click the link as shown below. You can click and drag the files to this bar or you can click the choose files, then browse to where your files are located, select them and click the Open button.

    _mb_attach.jpg.a0465aaafd6cae688aa38ab16

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Link to post
Share on other sites

Yep! Turning off web protect has the same effect as completely unloading MWB... completely reproducible where one or more cameras drop into No Signal states, turn off web protect and instantly all cameras recover signal.  So now the question... how do I manage this but still have web protect enabled? 

Regards Col. Sanders

Link to post
Share on other sites

This is a known issue our teams are working on at the moment. You can downgrade back to the previous version by using this link: https://malwarebytes.box.com/s/wj3s1yc7wqpchfms4wfu76gy7k0mind4. You will want to disable application updates in Settings -> Application or the update will redownload itself. This should be fixed in our next version

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.