Jump to content
PEDRO2050

Malwarebytes "Unable to start"

Recommended Posts

Greetings,

I'm having a problem with my malwarebytes, when i try to run the program, a window appear saying "Unable to start" and "Unable to connect the service".

When i go to "services.msc" and try to find the service "Malwarebytes Service", it doesn't exist.

I've tried to run the tool "mb-clean" and install and uninstall in safe mode. Nothing solves my problem.

 

I'll appreciate all the help you can provide me.

1232.JPG

mb-check-results.zip

Addition.txt

FRST.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven't done so already, please run these two tools and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Farbar Recovery Scan Tool (FRST)
    1. Download FRST and save it to your desktop
      Note: You need to run the version compatible with your system. You can check here if you're not sure if your computer is 32-bit or 64-bit
    2. Double-click to run FRST and when the tool opens click "Yes" to the disclaimer
    3. Press the "Scan" button
    4. This will produce two files in the same location (directory) as FRST: FRST.txt and Addition.txt
      • Leave the log files in the current location, they will be automatically collected by mb-check once you complete the next set of instructions
  • MB-Check
    1. Download MB-Check and save to your desktop
    2. Double-click to run MB-Check and within a few second the command window will open, press "Enter" to accept the EULA then click "OK" 
    3. This will produce one log file on your desktop: mb-check-results.zip
      • This file will include the FRST logs generated from the previous set of instructions
      • Attach this file to your forum post by clicking on the "Drag files here to attach, or choose files..." or simply drag the file to the attachment area

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

Please click on START and select Run and enter the following in the Run dialog box and then press Enter:

services.msc

In the Services window, scroll down the list until you find Windows Management Instrumentation and if found, double-click on it and make sure it is set to Startup type: Automatic, and if not, then change it to Automatic via the provided drop-down menu and then click Apply then click on the Start button in the dialog to start the service.  If that worked, try running Malwarebytes again to see if it now works as it should.

If that did not resolve the issue and Windows Management Instrumentation was not listed or would not start, then please do the following:

Tweaking.com Windows Repair All-in-One

  • Download Tweaking.com Windows Repair from here and install it or if you would prefer, you may instead download and extract the portable version from here
  • Once installed or extracted, launch Repair_Windows.exe
  • Click on the Repairs - Main tab
  • Click on the Open Repairs button
  • Once it displays the list of repairs, click the checkbox next to All Repairs so that everything listed is UNCHECKED
  • Now, click the checkbox next to Repair WMI so that it is checked
  • Click on the Start Repairs button at the bottom
  • Once it completes, allow it to restart your system

Once that's done, see if Malwarebytes now works properly.

If that did not help or WMI was already running/working, then please proceed with the following instructions:

Please try running the special build of Malwarebytes Anti-Rootkit by following the instructions on this page to see if that helps.  If the issues persist or you believe the machine might be infected please read and follow the instructions in this topic and then create a new thread in the malware removal area containing the requested logs and information by clicking here and one of our malware removal specialists will assist you directly when one becomes available.

Thanks

Edited by exile360

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for the quick response Exile360,

Sadly none of the steps above solved my problem.

After trying all the solutions you gave me, i uninstalled mbar 3.4.5.x and installed version 2.2.1.1043.

It gave me an error during installation (runtime error 0x5), but surprisingly after the installation, malwarebytes initiated. i executed a verification and no threats were found.

The service "Malwarebytes Service" keeps not showing up on Services.msc, so I think the problem may be on the Windows O.S.

 

Anyway, thank you very much for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please try the following:

  1. Download and run the Malwarebytes Support Tool
  2. Accept the EULA and click Advanced Options on the main page (not Get Started)
  3. Click the Clean button, and allow it to restart your system and then reinstall Malwarebytes, either by allowing the tool to do so when it offers to on restart, or by downloading and installing the latest version from here

Once that's done and you have the latest version of Malwarebytes 3 installed again, if it still isn't working then please run the Malwarebytes Support Tool again as in the above instructions, except this time instead of clicking on Clean, click Gather Logs and then attach the ZIP file it creates on your desktop to your next reply.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, PEDRO2050 said:

Thank you for the quick response Exile360,

Sadly none of the steps above solved my problem.

After trying all the solutions you gave me, i uninstalled mbar 3.4.5.x and installed version 2.2.1.1043.

It gave me an error during installation (runtime error 0x5), but surprisingly after the installation, malwarebytes initiated. i executed a verification and no threats were found.

The service "Malwarebytes Service" keeps not showing up on Services.msc, so I think the problem may be on the Windows O.S.

 

Anyway, thank you very much for your help.

its listed as MABAMService.exe on Win7

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.