Jump to content
cybot

BSOD caused by MWAC.sys

Recommended Posts

ummm..... i don't feel like signing up for any new services atm is it alright if i stick with onedrive?

Share this post


Link to post
Share on other sites

You don't have to sign up for anything with WeTransfer if you do it the way I described (it doesn't prompt you for your email or anything).  You just click "I Agree", then the round blue ... button, select Link below where it says Send as then click the blue ... button again, click Add File, select the first of the split files and once it has uploaded the file, it will display the link for you to copy/paste into your reply.  You do the same for the second of the split files and you're done.

Share this post


Link to post
Share on other sites

OH BOY... this is gonna take a while and a bit of effort...... looks like at least an hour for the split 7z file to be created.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yep, unfortunately dealing with such a large file takes a while.  Uploading will take even longer more than likely (unless you have a really fast internet connection, in which case I envy you because I'm on DSL :P ).

Thanks for doing this though.  These dumps are about the only way to reliably diagnose a crash like this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

just took a look in the minidump directory while i waited, and it looks like a minidump was created as well when the crash occurred, do you want this as well?

Edited by cybot

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @cybot

Thank you for the dump files.

We are actively investigating this issue on our end.

Will keep you posted about the findings and the fix. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

just got a PM asking me to test a new build that should solve the issue. It's downloading as I type this.

 

with the version i'm currently on, I think i have found the triggers. the BSOD occurs with in the first minute of waking a computer from sleep, or with in the first minute after logging in when the PC has fast start up enabled

Share this post


Link to post
Share on other sites

during the setup process of the build i was asked to test, at the end i received an error message.

"unable to contact license server. check your network settings or contact your system administrator for help."

 

although i click OK button, the message comes up again. can not escape from error to continue setup process.

 

NOTE: after clicking OK multiple times (around 12 times) message finally went away

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you for letting us know.

Also please let us know if you see the BSOD with the new build.

Keep us posted.

Can you also please follow the forum post below and send us the logs:

 

Edited by nikhils

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, bkray1 said:

...I have been having extremely long shut down issues in excess of ten min. Once I removed malwarebytes, shutdowns are back to normal.

For the long shutdown issues, if you disable Ransomware Protection does that alleviate the issue?  I ask because I've seen similar issues on my own system and this typically helps most of the time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Exile,

I wasn't aware that was an option but will look into it. I just uninstalled the entire program and have yet to reinstall it. I thought I would have time this weekend but never got around to it. The startup and shutdown issues are gone now that the program is uninstalled. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

it's been almost a week using the build that i was asked to test. So far i have gotten zero BSOD's from MWAC or anything else for that matter. looks like the new version solved the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's excellent, thanks for letting us know.  Hopefully the new version that includes this fix will be ready for release soon.  I don't know where things stand as of now internally, but originally the plan was to release it around the end of this month if it was ready, so if they are still able to proceed on that same schedule, we should at least see a public beta in the next few days.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, devsko said:

Any new about the release. I have the same problem

Yes, the new version is now available.  You can find out details about the new version as well as info on how to upgrade in this post.

Please let us know how it goes and if the issue is resolved for you or not.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

The beta/update has indeed appeared to have fixed the BSOD, as I have not encountered another since updating. I did still have issues with long shutdown times, leading to restarts going into recovery mode. Once I did as Exile suggested "For the long shutdown issues, if you disable Ransomware Protection does that alleviate the issue?" and I turned off that portion, I no longer have shutdown issues.

Thanks,

Bryan 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.