Jump to content
byte_this

"Malwarebytes Has Stopped Working" Error at Start Up

Recommended Posts

I'm running the latest version of Malwarebytes (which is 3.3.1) and any time I start the program I get the "Malwarebytes Has Stopped Working...A program caused the program to stop working correctly. Please close the program" error prompt. However, everything still loads just fine and doesn't seem to be actually affected. I just have to hit close. What is causing this error at load every time and how do I resolve it? I already did a clean reinstall using the MB removal tool by the way. Screenshot and logs attached
 

Thanks!

Malwarebytes.PNG

mb-check-results.zip

Edited by byte_this

Share this post


Link to post
Share on other sites

***This is an automated reply***

Hi,

Thanks for posting in the Malwarebytes 3 Help forum.

 

If you are having technical issues with our Windows product, please do the following: 

Spoiler

If you haven't done so already, please run these two tools and then attach the logs in your next reply:

NOTE: The tools and the information obtained is safe and not harmful to your privacy or your computer, please allow the programs to run if blocked by your system.

  • Farbar Recovery Scan Tool (FRST)
    1. Download FRST and save it to your desktop
      Note: You need to run the version compatible with your system. You can check here if you're not sure if your computer is 32-bit or 64-bit
    2. Double-click to run FRST and when the tool opens click "Yes" to the disclaimer
    3. Press the "Scan" button
    4. This will produce two files in the same location (directory) as FRST: FRST.txt and Addition.txt
      • Leave the log files in the current location, they will be automatically collected by mb-check once you complete the next set of instructions
  • MB-Check
    1. Download MB-Check and save to your desktop
    2. Double-click to run MB-Check and within a few second the command window will open, press "Enter" to accept the EULA then click "OK" 
    3. This will produce one log file on your desktop: mb-check-results.zip
      • This file will include the FRST logs generated from the previous set of instructions
      • Attach this file to your forum post by clicking on the "Drag files here to attach, or choose files..." or simply drag the file to the attachment area

One of our experts will be able to assist you shortly.

 

If you are having licensing issues, please do the following: 

Spoiler

For any of these issues:

  • Renewals
  • Refunds (including double billing)
  • Cancellations
  • Update Billing Info
  • Multiple Transactions
  • Consumer Purchases
  • Transaction Receipt

Please contact our support team at https://support.malwarebytes.com/community/consumer/pages/contact-us to get help

If you need help looking up your license details, please head here: https://support.malwarebytes.com/docs/DOC-1264 

 

Thanks in advance for your patience.

-The Malwarebytes Forum Team

Share this post


Link to post
Share on other sites

Greetings,

A new version of Malwarebytes has been released.  Please download and install it from here to see if that corrects the issue you're having.  If it does not, then please post the logs requested above in the technical issues section of the above automated reply (click Reveal hidden contents and it should display a list of instructions and tools to use).

Please let us know how it goes.

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, exile360 said:

Greetings,

A new version of Malwarebytes has been released.  Please download and install it from here to see if that corrects the issue you're having.  If it does not, then please post the logs requested above in the technical issues section of the above automated reply (click Reveal hidden contents and it should display a list of instructions and tools to use).

Please let us know how it goes.

Thanks

Why is your reply not placed in the bot template. A lot of topic starters don't look at the threats and don't know there is a new version.

ps. should MWB not update automatically?

Edited by Max-H

Share this post


Link to post
Share on other sites

I suppose because the new version was only published recently within the past few days, so most of the time it wouldn't apply.  I can't say for certain though as I am not in charge of the forums or the bots/automation used here, I'm just here to try to assist where I can.

As for updating automatically, it depends on a few factors.  For instance, if you don't have it configured to download and install new product versions automatically then it won't, and also they tend to roll out new version upgrades gradually to users instead of all at once (though you can force the upgrade by clicking the Install Application Updates button under Settings>Application).

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome, I'm glad to be of service :)

So did installing the new version eliminate the crash/error you were seeing, or is the problem still present?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.