Jump to content
Malwarebytes

RAM usage - what is going on?

Recommended Posts

Both my desktop and laptop PCs have crashed because Malwarebytes has consumed all of their RAM and CPU. Also, Realtime Protection will not start.

Am seriously unimpressed!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, FredGreco said:

Has Malwarebytes replied at all in this thread? Any idea if they are doing anything? This is ridiculous. 

They're just sitting back and watching the world burn.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, jrhaile said:

Hey Malwarebytes, I hope you're prepared for a MASSIVE LAWSUIT.  You just crashed an entire data center that was using your product.  Screw you Malwarebytes, seriously SCREW YOU!  

You may read the EULA and disclaimers :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Logged in just to say same issue to. Went to bed at 4am. Got up just now and my PC was moving at like 1 frame every few seconds. Had to hold down the power button to force it to restart. Figured maybe I have a virus or something. Then I noticed in my Windows Logs it said MBAM was having an issue. Came on here and theres a billion posts about this RAM issue and the Protection not starting. I quiy my MBAM but my RAM is still maxed at 15.6GB. WTH did MBAM do to my PC?!?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, FredGreco said:

Has Malwarebytes replied at all in this thread? Any idea if they are doing anything? This is ridiculous. 

Not in this thread, but they are aware of the issue in another thread:

New here because of everyone getting the same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, Yurihellsing said:

Little question anyone else get a black screen while this was happening?

One of my PCs did. The one with less RAM.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, FredGreco said:

Has Malwarebytes replied at all in this thread? Any idea if they are doing anything? This is ridiculous. 

yep thay did make a post 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same here, I thought it was a hardware issue at first until I found this thread. MWB was running wild processes all over the place prompting me that real time protection was turned off (apparently it did so by itself).

Only solution for me was to forcibly uninstall MWB through Revo Uninstaller, as I couldn't even uninstall it directly.

A shame that a program meant to protect you starts running wild with your PC. I'm a premium user, so hopefully they get this fixed soon. Always been happy with Malwarebytes, but this is a big fail here.

The issue must haver started after 14:00 GMT+1, as I had no trouble up until that point. Only logged back on in the evening and the problem started immediately.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Yurihellsing said:

Little question anyone else get a black screen while this was happening?

Yes. I did on one of my computers. Black with a mouse pointer only

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Stufish said:


I was thinking something more like this

 

 

 

Red's too aggressive 

Spoiler

Maybe this

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's happening to me too!! Woke up this morning to see MBAMService.exe using 15.8 gb of my RAM. I can kill the process but it comes right back and starts again.

 

It's also constantly popping up to tell me real-time protection isn't turned on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uninstalling is the only way to stop the memory hogging.  Don't know if I will reinstall.  Will need to find another product that works as good as this did.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, DLR said:

You may read the EULA and disclaimers :)

Most EULA clauses, especially with regard to damages, are either outright illegal or challangeable in court. Plenty of case law out there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Temporarily uninstalled the program. Will check back later to see if the issue has been resolved before reinstalling..

Fortunately nothing was crashed.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problems here. Uninstalled using mb-clean-3.1.0.1031.exe, re-installed mb3-setup-consumer-3.3.1.2183-1.0.262-1.0.3791.exe, immediately turned off 'automatically download and installing application component updates' and re-installed the license while ignoring the license server error (license gets installed anyway). It's still running without the RAM hogging, and real-time web protection stays on. Software version is now 3.3.1.2183, Component package version: 1.0.262, Update package version 1.0.3791.
It seems the fault is in Malwarebytes' last update.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, WY_tang said:

Not in this thread, but they are aware of the issue in another thread:

New here because of everyone getting the same problem.

But they seem to think it's a "web traffic" issue, whatever that is.   It's not.  It a memory leak.   So no, they don't seem to realise what their problem is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, AzKat said:

 

There is nothing in common, I was playing a random old game (hl2 ep2) and had this issue.

Afterwards I remembered I left my laptop back at home to defrag, and when I went to connect via teamviewer, I couldn't connect, called my parents and apparently the screen wasn't even turning on anymore. Apparently this issue managed to fry my display.

... You dont seem to understand what I meant by something in common. You're claiming that neither Malwarebytes, Google Chrome, or windows had an update that went live?When you left your laptop at home, you're saying that your laptop did not encounter pending updates from any apps or for the OS? You can't possibly know that. I happen to know that only a few days ago Malwarebytes updated. There is a memory leak from that app somehow, and it has been caused today within the last 24 hours by all of us here. Obviously SOMETHING has been changed, and the likely cause is an update, either one that came recently, or one that has just gone live. Updates contain file patches and new code that often alter, add to, or remove processes, or sub-processes from apps, which in this case could have caused the app to malfunction, e.i. the memory leak.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, FredGreco said:

Yes. I did on one of my computers. Black with a mouse pointer only

oh I could wank to this knowing that it wasn't anything else with my PC.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, bclajr said:

 

Red's too aggressive 

  Hide contents

Maybe this

 

Blue is the colour of the sea, and fish have sex in the sea. So no.

 

Perhaps this

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.