Jump to content
AdamM

Winword process stays running after app-close

Recommended Posts

I tried whitelisting the winword.exe but still no luck.

Logs are attached from today, thanks.

Also found on another PC that I had to switch off acrord.exe (Adobe Acrobat) as it has the same issue as winword.exe not closing.

Hope this bug can be caught, little rascal!

MBAMSERVICE.LOG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi All,

We think we have this fixed in our latest build. It is available in the Anti-Exploit standalone product and has not rolled out to Malwarebytes 4 yet. But I would love to hear feedback if it resolves your issue.

Please disable Exploit protection in your MB4 and install the below AE product. Try to reproduce the winword issue and let me know if it still persists. Thanks for your patience.

https://malwarebytes.box.com/s/z3mzwpcffcr3l3kqwpa61dgahaq0ggv0

Share this post


Link to post
Share on other sites

So let me comprehend.

Paid subscriptions have no fix, free 'ant-exploit' have a first run?

Do we get compensation for beta testing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Arthi said:

Hi All,

We think we have this fixed in our latest build. It is available in the Anti-Exploit standalone product and has not rolled out to Malwarebytes 4 yet. But I would love to hear feedback if it resolves your issue.

Please disable Exploit protection in your MB4 and install the below AE product. Try to reproduce the winword issue and let me know if it still persists. Thanks for your patience.

https://malwarebytes.box.com/s/z3mzwpcffcr3l3kqwpa61dgahaq0ggv0

Do you mean disable Exploit protection in MB4 completely? If so, how do I do that? I can't see it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Right-click on the Malwarebytes tray icon and click on Exploit Protection: On and click Yes when prompted by User Account Control.  You can also disable it from the main dashboard in Malwarebytes by toggling the switch next to Exploit Protection under the Real-Time Protection section.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guruuno,

Thanks for your feedback.

This was merely a well-meaning gesture to provide the fix to the affected MB4 customers immediately, not to be considered as beta testing.

We are asking to turn off exploit protection to run this exploit protection standalone product side-by-side. So customers who do this are not at risk by any means.

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, Arthi said:

Hi guruuno,

Thanks for your feedback.

This was merely a well-meaning gesture to provide the fix to the affected MB4 customers immediately, not to be considered as beta testing.

We are asking to turn off exploit protection to run this exploit protection standalone product side-by-side. So customers who do this are not at risk by any means.

Thanks.

Arthi,

I can confirm that running the stand alone product does not cause winword.exe to stay running.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for the confirmation. Appreciate your quick feedback.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I disabled exploit protection in MB and installed standalone exploit protection, restarted PC and tested winword.exe closes after closing WORD and issue is resolved. Thank you to everyone involved, looks like the bug is squashed. Looking forward to the update, cheers.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have the same issue with Microsoft Word and Grammarly. Word was stuck open I removed it from protected applications. Now It doesn't hang. But Grammarly doesn't work anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/20/2020 at 4:18 AM, Arthi said:

Hi All,

We think we have this fixed in our latest build. It is available in the Anti-Exploit standalone product and has not rolled out to Malwarebytes 4 yet. But I would love to hear feedback if it resolves your issue.

Please disable Exploit protection in your MB4 and install the below AE product. Try to reproduce the winword issue and let me know if it still persists. Thanks for your patience.

https://malwarebytes.box.com/s/z3mzwpcffcr3l3kqwpa61dgahaq0ggv0

Thank you, Athi. Please if possible post in this thread to notify us when the change rolls out to Malwarebytes 4, as we have this problem across our office, so would like to update to the fixed version as soon as possible. Much appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi TimPrice,

The updates are set to roll out into Malwarebytes 4 early June. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/22/2020 at 3:48 AM, Arthi said:

Hi TimPrice,

The updates are set to roll out into Malwarebytes 4 early June. Thanks.

Hi Arthi

Can you please if possible advise whether these updates have made it into the current beta v4.1.1.71? We've been obliged to switch to the beta because our issues are too severe to keep waiting.

Your advice much appreciated, thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agreed.  I've been noticing that there are some events in Event Viewer indicating Malwarebytes snafus.  As much as I'd like to say that this program offers so many good things, it's like it's always being fixed, problematic.  Going from a free program to a paid application one might think it would be tweaked more efficiently.  Remember the early days of AntiVirus manufacturers, McAfee this, Norton that, Avast here, Eset this, and most famously Sunbelt whoa now Vipre yea.

Well when Sunbelt was at the top of their game, they mysteriously dropped out of sight, and all those who paid, used, believed, etc., were abandoned.  THen poof...they're back as another company years later.

Milk the cows oh dear Malwarebytes.  Milk the cows.  Ever try calling support?  It's a joke.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, TimPrice said:

Hi Arthi

Can you please if possible advise whether these updates have made it into the current beta v4.1.1.71? We've been obliged to switch to the beta because our issues are too severe to keep waiting.

Your advice much appreciated, thank you.

Hi Tim,

v4.1.1.71 does not have these fixes. It is scheduled to go out in the release after that. Cannot give an exact ETA at the moment, but it will be out 1st or 2nd week of June. Once I know the tentative dates, I will update here. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.