Jump to content
x0b

Unable to contact license server.

Recommended Posts

The issue happened when I updated to version 3.1.2.1733 and my exploit protection was off and it kept giving me the notification. It was so annoying to I tried to turn it on. It wouldn't turn on and i read on one forum restarting the programs would fix it. Then I ran into an error saying, "Unable to contact license server. Check your network settings or contact your system administrator for help." At this point i was frustrated so I decided to reinstall the program. I uninstalled and reinstalled, but the same error kept coming up and now It won't even let me activate it with my license key. But I had no issues installing and activating Malwarebytes Anti-Exploit Premium. Also if you need logs, provide instructions on where and how to get them. Any help is appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello @x0b and :welcome:

Thank you for reporting the system's issue.  The Malwarebytes' staffers/helpers must have good log data for a quality fault analysis to begin.

  1. Please save your work and close all running user applications for your convenience.
  2. Please follow the steps within the locked/pinned topic at Having problems using Malwarebytes? Please follow these steps.

  3. In your next reply to your topic, please only attach the three (3) separate files that are developed above: mb-check-results.zip, FRST.txt, and Addition.txt.

Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Its quite possible that a clean re-install of MB3 could correct your issue... if not then post the requested logs

Let's try this first.... (Malwarebytes clean removal tool will backup your license information and then re-enter the license to the new install)

  1. Please follow the steps in this pinned topic to uninstall your current version of MBAM and reinstall the latest build - Malwarebytes mb-clean tool (NOTE: After uninstalling with the mb-claen tool you will be asked to reboot. Once you reboot it will ask you if you want to re-install Malwarebytes, you can select YES (it will download the latest version) or you can download the latest version manually (currently v3.1.2.1733 ) to re-install from HERE)
  2. If that does not correct the issue, then please read the following and attach to your next reply the 3 requested logs - Diagnostic Logs (the 3 logs are: mb-check-results.zip, FRST.txt, Addition.txt)
  3. NOTE: More info about the latest Malwarebytes 3.1.2 HERE; MB 3 User Guide ONLINE; MB 3 User Guide PDF; MB 3 FAQ: Malwarebytes 3.0 - Frequently Asked Questions


Please let us know how it goes.


Thank You,

Firefox

Share this post


Link to post
Share on other sites

OK, so something is blocking you from our site. Can you try disabling any firewalls you have on your system (including Windows Firewall) to see if that remedies the situation

Share this post


Link to post
Share on other sites

I disabled firewall before and that still doesn't work. I checked my router and parental controls are disabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do you have any other computers in your house, or perhaps a cell phone connected to your router that you can try accessing that site? We should narrow down if it's an issue with your network, or with the computer itself

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update: I used my mobile hotspot to visit the website and IT WORKS. My issue is gone, but that means my network isn't. What should i do? I don't have parental controls on my router so no website is blocked :/

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's hard to say what could be causing the block. The first step I'd normally recommend is to reset the router, but unless your familiar with how to re-configure any custom settings/wireless settings, I'd recommend against that.

Do you know the brand and model of the router you have?

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you are comfortable resetting the router (which will require reconfiguring your wireless settings), that should be the easiest way to solve it. It's not guaranteed, as perhaps your ISP is blocking the connection for some reason as well, but that's unlikely.

You could try just powercycling both your modem and router before doing a full reset

Edited by dcollins

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, I will restart the modem and rest the router. I will fill you in on any updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Final Update: Resetting the router seemed to fix the problem. Thanks for your time!

Edited by x0b

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.