Jump to content

Web protection in CU4 causes DNS errors while browsing


Recommended Posts

I've had problems with web protection causing BSODs in the current build, so I've installed the CU4 beta linked at the top of the forum. 

Now, when web protection is enabled, I will occasionally get DNS errors at least once an hour while browsing - pages will be stuck at "Resolving host" for 20 sec before failing to load with "DNS probe finished - no internet." However, ongoing connections (downloads, IRC, games, etc) stay connected, so I've ruled out my connection. I have also changed DNS servers in my ipconfig, so that is also ruled out.  

I've disabled web protection, and have not had an issue since.

Link to post
Share on other sites

3 hours ago, Rstrain said:

so I've installed the CU4 beta linked at the top of the forum. 

Was this an over the top/upgrade install Or a clean install?? IF it was not a clean install.

Lets start here

Disable self-protection If possible.

Deactivate  Malwarebytes. If possible.

Close all open browsers so MB can hook and un hook it self during uninstall and install. Note If using Chrome, by default it keeps parts running in the background even after you close it. Check task manager to verify.

Run regular uninstall process. Control panel.

Reboot.

Use Mb- clean tool see below.

Reboot

Install MB- get updates only see below

 

Reboot again just to make sure everything sets correctly.

Activate MB

Set your schedules and exclusions. and run first scan.

 

Exclude these in your Anti-virus exclusion settings and IF you are using any Firewall other the built in one be sure to allow Malwarebytes  complete access.

 

C:\Windows\System32\drivers\mbae64.sys
C:\Windows\System32\drivers\mbam.sys
C:\Windows\System32\drivers\MBAMChameleon.sys
C:\Windows\System32\drivers\MBAMSwissArmy.sys
C:\Windows\System32\drivers\mwac.sys
C:\Windows\system32\Drivers\farflt.sys

C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MbamPt.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbam.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\assistant.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMWsc.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\mbamtray.exe
C:\Program Files\Malwarebytes\Anti-Malware\MBAMService.exe

If that does not fix things

Please read the following and attach to your next reply the 4 requested logs - Diagnostic Logs (the 4 logs are: mbam logs zipped, FRST.txt, Addition.txt and mb-checkResult.txt)

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.