Jump to content

Recommended Posts

I purchased a new copy of Malwarebytes anti-malware premium today.  It was suppose to include Anti-Malware, Anti-Exploit and Anti-Ransomware.  When I went to load, it would not accept the activation code and key supplied.  So I loaded the current free version and applied my activation codes to it.  Everything was working good until I noticed a popup message stating that I was not protected.  I went into set-up and under the protection tab I selected all real time protection on.  But for some reason the web protection and malware protection only show started.  The only one to go on is the exploit protection.  The ransonware protection shows as unavailable yet my account shows I have a Premium edition?  How can I get my computer protected?  On another note I believe that my computer still has a virus.  Could be ransomware.  Reason is I can start in safe mode and all works fine.  Once I start in Normal mode my CPU goes to 100% and I do not have more then a few services running then in safe mode..

The version I loaded was mb3-setup-consumer-3.0.6.1469-1075.

Edited by Moose
Link to post
Share on other sites

Hello @Moose and :welcome:

1.)  Please use the locked/pinned topic in this sub-forum at Having problems using Malwarebytes? Please follow these steps: as a checklist to give devs/staffers a starting point for the help you require.  You may reply to your own topic with the attached zipped archive and the three (3) separate data files in text form.

2.)  Please consider selecting the "Follow" button, near the upper right-hand corner of your topic, to receive timely email notifications when a reply is made to your topic.

Thank you.

Link to post
Share on other sites

Hello @ROBERTMX and :welcome:

Quote

"If you run across any issue while using Malwarebytes, please create a new topic in this forum (here) and provide the following detail to help us help you."

If your system is experiencing an issue, I strongly advise you start your own individual topic and supply the requested data as above.  It is highly appreciated by volunteer helpers and Malwarebytes' staffers alike if each user starts their own individual topic.  No two systems are ever alike.

Thank you always for your patience and understanding.

Link to post
Share on other sites

I solved my problem with web protection and malware protection not turning on.  I have a virus or malware taking over my machine.  So I was running it in Safemode.  Looks like the above protection will not turn on in safemode.  I tried it in normal mode and I got the three to turn on.  With the exception of Ransomware protection.  Still working on that one.  But in normal mode my CPU goes to 100% and makes my machine very slow.  I have run rkill, adwcleaner and JRT several times but they have not killed this virus which seems to be changing files on my computer.  Any help will be appreciated.  I will send a mb-check file a little later.

 

Edited by Moose
Link to post
Share on other sites

@Moose

Since you say you have a virus it would be best to have one of the experts help you clean your computer first. So, for expert assistance, I suggest that you please follow the advice in this pinned topic: Available Assistance For Possibly Infected Computers.

It explains the options for free, expert help -->>AND<<-- the suggested, preliminary steps to expedite the process.
A malware analyst will assist you with looking into your issue.

Thank you

Link to post
Share on other sites

19 hours ago, Moose said:

The ransonware protection shows as unavailable yet my account shows I have a Premium edition? 

If you still run the OS Windows XP the ransomware protection included in MB3 is unavailable.inherently. For ransomware protection the minimum requirement is OS Windows Vista.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.