Jump to content

malwarebytes starting sound is too loud even though system sound is set to low


Recommended Posts

Hello,

As the topic says, even though I set the system audio in the mixer to minimum, when malwarebytes starts it makes full volume sound. Even though it is still set to low in mixer. Further more, for everything else the system notification audio works as it suppose to accordingly with the mixer set up...

I had the problem previously and right after malwarebytes starts with a loud audio, when I checked the system audio level in mixer was always back to 100%. I found some setting by adjusting it I managed to kept the volume level fixed at my setting and solved the problem a day! Now the mixer stays and behaves as I control it except  malwarebytes! 

This is very disturbing for me having this problem as a composer.. Please help..

thanks

Link to post
Share on other sites

When you right click on a file to scan with  Malwarebytes, the system account control warns and asks for confirmation, that's the sound. Hence the system warning sound!

But like I said this happens only (sos far) with Malwarebytes.

Also so an update, the system volume level in the mixer resets back to 100%...

Link to post
Share on other sites

Hello and Welcome @cemster

Malwarebytes does not have any startup sounds of any sort as already mentioned.  The prompt you are getting is a Windows function probably because you are running in a standard account if I had to guess.  Are you logged in as an admin or as a standard user?

We would need more info on the system....

Please read the following and in your next reply ATTACH the 3 requested logs - Diagnostic Logs
(the three files should be CheckResults.txt, FRST.txt and Addition.txt)

Thank You,

Firefox

Link to post
Share on other sites

Thank you KenW, for those words of wisdom.. 

And as far as Malwarebytes not having any sound that's trues as I mention in this line, above: "the system account control warns and asks for confirmation, that's the sound!

But as an update I thought this was only happening with Malwarebytes, but I was wrong, Any time system asks for conformation for any third party applications, the volume is being overwritten to 100%.. So this is not your problem...

But thank you anyways...

 

cheers

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.