Jump to content

MBARW fails to start following reboot of Windows 10


LeeCNE
 Share

Recommended Posts

Hello LeeCNE and welcome back:

Thank you for the attached .jpeg

Using the Windows built-in zip utility, please create the following 2, separate, zipped archives for MBARW developer team analysis:

1. Create a .zip archive of the directory C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes Anti-Ransomware\
2. Create a separate .zip archive of the directory C:\ProgramData\Malwarebytes\MBAMService\logs\

Please attach the 2 zipped archives to your next reply.  Thank you again for your beta testing contribution to the MBARW project and your valued feedback.

Link to post
Share on other sites

Hello LeeCNE:

Rather than a simple re-install of MBARW Beta7, please consider a clean install of MBARW Beta7:

1. Close all open user applications followed by a conventional Windows based uninstall of Malwarebytes Anti-Ransomware through the Windows system Control Panel.
2. If MBARW Beta7 was uninstalled successfully, the following sub-directories will have been deleted from a typical Windows 10 x64 system:

                         C:\Program Files\Malwarebytes\
                         C:\ProgramData\Malwarebytes Anti-Ransomware\
                         C:\ProgramData\MBAMService\

3. If any of the above directories remain, please delete them manually.  If necessary, any remaining/uninstalled directory must be deleted in the Windows Safe mode.
4. Execute a conventional Windows restart to the Normal Windows boot mode and log-in through an Administrator's account. <===IMPORTANT!
5. Using an Administrator's account only, download a fresh MBARW_Setup.exe file and save to the Administrator's Desktop from the Malwarebytes Anti-Ransomware BETA 7 Now Available topic.
6. Right-click the saved MBARW_Setup.exe file and left-click RunAsAdmin.jpg  Run as administrator from the context menu and continue.
7. Upon a successful installation, please restart the computer in a conventional manner to the Windows Normal boot mode.

Please reply to your topic with the status of your reported issue.  Thank you for beta testing MBARW and your valued feedback.

 

Link to post
Share on other sites

  • Staff

Hi LeeCNE--

Thanks for providing the logs.  

We've had a few reports of similar issues with the Windows 10 Anniversary Update. We're still investigating, but typically a fresh install, as 1PW recommended, and/or a reboot resolves the issue.

Glad you're up and running again!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.