Jump to content

Google Chrome block with new Trusteer Rapport


Recommended Posts

I have had to remove Malwarebytes Anti-Exploit from my computer as it has all of a sudden refused to allow me to open Google chrome.  I am told the protection layer is ;Protection Against OS Security Bypass The protection Technique is:  Exploit ROP gadget attack blocked

 

I do not know what has happened but I fear that it is working alongside Microsoft to  make us all use Edge, which is not the browser I wish to use, so if that is the case Malware bytes will be going.

 

Any advice welcome.

 

Link to post
Share on other sites
  • Replies 283
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Working fine here with Chrome Developer Version 51.0.2693.2 dev-m (64-bit) and Chrome Canary Version 51.0.2694.1 canary (64-bit) as well.

I wonder if it is a particular addon / setting in Chrome?

Link to post
Share on other sites

I have  Version 49.0.2623.110 m

All of the addons are standard Ad blockers so cannot see that they are an issue, Nothing has been added recently, so it is strange that it has started attacking chrome.  

I am suspicious about the OS security bypass bit.  Sounds like it is objecting to chrome being used in place of the dreaded Edge!

 

 

Link to post
Share on other sites

I have the same version of Chrome as you have, and I am running Windows 10 Pro x64.  I have MBAE Premium, current version.

I am not experiencing any issues whatsoever, so I am guessing that the behavior must be particular to your computer configuration, or there would be a lot of posts here about such an issue, if it was widespread.

Just my two cents.  Have a great day.

Regards,
-Phil

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, npmaylesby said:

I have  Version 49.0.2623.110 m

All of the addons are standard Ad blockers so cannot see that they are an issue, Nothing has been added recently, so it is strange that it has started attacking chrome.  

I am suspicious about the OS security bypass bit.  Sounds like it is objecting to chrome being used in place of the dreaded Edge!

 

 

That doesn't mean that the addons are not suspect.  It also means that a new profile (add user in Advance settings) without any addons can help narrow down the trouble shooting.  And finally, it does not mean anything regarding the use of Edge.  garioch7 and I are both on Window s10 and have not see thins yet.  Therefore, you can rest assured it ahs nothing to do with and unfounded fear about browser preference.  I have 3 versions of Opera, the 2 Chrome versions listed above, Vivaldi, and Firefox Nightly on my system, with Firefox being my go to browser.  I have never seen that message before, and I've been running 10 well over a year now.

It seems to me that something in your Chrome setup is causing the issue, not Chrome itself.  However, if you were to create a new profile with 0 addons and default settings, you could verify that immediately as to whether it is Chrome or an addon or a setting.

Link to post
Share on other sites

I have turned all of the add ons off.  Still get blocked....

 

I have uninstalled chrome and reinstalled with no link to my google account..... blocked.......

 

Cannot see why it should just  start doing it.  I have not changed anything on my system for weeks..... until I had this issue.  I guess life without MWBAE is the only way forward.

 

Link to post
Share on other sites

My version of Chrome is version 49.0.2623.110 m

Malwarebytes Anti-Exploit is version 1.08.1.1189

The add ins I have are :

 Adobe Acrobat  15.1.0.1, Google Docs  0.9, Google Docs Offline 1.4, Google Sheets 1.1, Google Slides 0.9, Norton Identity Safe 1.0.5, Norton Security Toolbar 2015.5.6.94 and Rapport 1.14

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, npmaylesby said:

Yes,  I have used a completely new profile.  Blocked straight away.

 

Obviously there is a fault with MWBAE so will simply have to live without it...

 

Not necessarily.  I don't have this issue and neither do a couple of others so I'm still inclined to think it is system specific, not MBAE specific.

11 hours ago, lemut said:

My version of Chrome is version 49.0.2623.110 m

Malwarebytes Anti-Exploit is version 1.08.1.1189

The add ins I have are :

 Adobe Acrobat  15.1.0.1, Google Docs  0.9, Google Docs Offline 1.4, Google Sheets 1.1, Google Slides 0.9, Norton Identity Safe 1.0.5, Norton Security Toolbar 2015.5.6.94 and Rapport 1.14

Have you tried making a new profile, not changing any settings and seeing if it affects it?

52 minutes ago, rob47 said:

Same problem for me too - started a week or so after upgrading to version 2.2.1.1043 - never had the problem before. OS is Windows 7 64 bit

This report is for Malwarebytes Anti-Exploit not Malwarebytes anti-Malware.

Link to post
Share on other sites

Yesterday I needed to change one of the settings in Google Chrome and on clicking on 'customise and control Google Chrome' tab on the far right of the address bar Exploit popped up with a message that  'an exploit code has been blocked in Google Chrome (and plug-ins)'.  On clicking OK on this message, Chrome immediately closes.  I can use Chrome without accessing the 'change settings' tab but am concerned that there may be a problem hidden in the now inaccessible 'settings'

Link to post
Share on other sites

Hi, yesterday I was able to use Chrome no problems. Today, I get the Explot code threat' message and no chrome.  Now using IE to register on this forum and post message.

Only other guard I have on the PC is win defender.  Using Win 8, 64, Chrome Version 49.0.2623.110 m, v1.08.1189 of Anti Exploit.

 

Extensions in Chrome, Googel docs 0.9, Google docs offline 1.4, google sheets 1.1, Google slide 0.9, Pin it button 1.39.1, Rapport 1.14.

 

Please help!

 
Link to post
Share on other sites

Hi

I'm using Chrome Version 49.0.2623.110 m and MWBAE version 1.08.1.1189.

 

Malwarebytes anti malware home premium version 2.2.1.1043. Windows Defender on Windows 10.  Also Trusteer Endpoint Protection version 3.5.1609.47.

Link to post
Share on other sites

I have the same problem and have raised a ticket.

The issue I see is an interaction between LastPass and MBAE but only with MBAE 1.08.1.1189 and LP 4.1.4. On another PC with MBAE 1.08.1.1045 and the same LP plug-in Chrome is not blocked. Chrome is 49.0.2623.110 m and there are various other plug-ins but starting these on a cumulative basis (previously disabled all plug-ins in Safe Mode) did not cause MBAE to block Chrome, it was only when I enabled LP plug-in that Chrome was blocked.

Hopefully we'll get an update from MB ASAP.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.