Jump to content

Recommended Posts

On a semi-regular basis, the attached error message appears.

I have been watching it for a while to check if it's the same each time, and it does appear to be so.

If memory serves, it began since upgrade to Windows 10.

 

What I'm curious about is the fact that the program seems to be working flawlessly, as far as I can tell - apart from a duplicate tray icon, which vanishes after mouse over.

And there's nothing from Event Viewer, about mbam, corresponding in time with error messages.

 

MBAM 2.2.0.1024 (licensed), on Win 10.0.10586 Pro x64.

 

post-93670-0-76537000-1449023375_thumb.j

Link to post
Share on other sites

Hello and Welcome Back to Malwarebytes :)

Sometimes the upgrade to windows 10 breaks things, so lets try the steps below...

Let's try this first....

Please let us know how it goes.

Thank You,

Firefox

Link to post
Share on other sites

Hi and thanks.

 

Sometimes the upgrade to windows 10 breaks things
 

 

That's for sure. Plus, Build 10586 was like a second upgrade...

After step 1, MBAM now keeps crashing:

First when I clicked "Activate" - tho activation was successful.

Second time when I manually checked for updates.

And third time part way through a scan. (The tray icon did eventually appear, but with a red triangle. I'm assuming that was because no scan had been run.)

 

Anyway, according to Event Viewer, Faulting Module is MSVCR100.dll.

Maybe I should try the process again?

 

Requested logs attached, and another error message.

 

 

FRST.txt

Addition.txt

CheckResults.txt

post-93670-0-86473700-1449103668_thumb.j

Link to post
Share on other sites

Hello and Welcome to Malwarebytes

Not saying your infected, but there is more going on with this computer that needs attention, and we can not do that in this section of the forum.

We are not permitted to work on possible malware-related issues here in this section of the forum.

Such work is conducted in a special forum area reserved for that purpose, or at the help desk.

Being that you are probably infected, feel free to follow the instructions below to receive free, one-on-one expert assistance in checking your system and clearing out any infections and correcting any damage done by the malware.

Please see the following pinned topic which has information on how to get help with this: Available Assistance for Possibly Infected Computers

Thank you

Link to post
Share on other sites

OK. Thanks, I'll get on to it shortly.

 

Meanwhile..

I decided to do the uninstall/reinstall procedure again, to see if there was anything might've caused mbam to crash the way it did.

I mean, like, the first time I did it there was a BSOD (something to do with 'power state') followed be 'windows didn't load properly'. Second time, Windows decided to do an update on Restart. grr Plus mistakes I made regarding disabling antivirus. Any one of these events could've caused the problem, but:

 

Under the best possible circumstances MBAM still crashes part way through scan - during the Scan File System phase.

However, only on the first scan.

Scanning again immediately (or after next startup) is no problem.

 

hth

Link to post
Share on other sites

Not saying your infected, but there is more going on with this computer that needs attention, and we can not do that in this section of the forum.

 

 

Yes, well.. Whatever needs attention, I didn't get any response yet. I'll need to update the logs by now anyway.

 

Update on app crashing:
It did it again, a few times
 
Once when checking or unchecking self-protection module. Not sure which as another process interfered and made mbam sluggish to respond. Unchecking, I think...
 
And again when adding or editing a scheduled scan - threat scan once weekly.
Setting hyper scan every 3 days didn't seem to be a problem.
 
Same faulting module each time - MSVCR100.dll.
IDK. Something screwy. I'll let you know if I can manage to get it to crash again.
 
It also crashed 'silently', a couple of times. I noticed the tray icon disappeared instantly on mouse over, and mbam wasn't running.
Don't have any more detail on that, but it seems ok more lately.
Scheduled scans running ok too, so far.
Link to post
Share on other sites
  • 4 weeks later...

Hi again. Thanks for the help.

Just an update on MBAM crashing, as reported previously:

 

It seems pretty stable now. I redid some of the settings mentioned, such as adding a scheduled scan and checking/unchecking self-protection module.

Unchecking it produces some slowness or temporary failure to respond, but no crashes to report.

 

I wonder if uninstalling/reinstalling would reproduce the problem...

I'd be happy to test it out, tho not sure what that might prove.

Link to post
Share on other sites

Well..

mbam-clean again and reinstall - no problems at all now.

 

Except one very minor thing:

Desktop shortcut wasn't fully removed, but appeared as in attached image.

And, now I have two. Normally, I don't use desktop shortcuts for MBAM at all. So, can't comment on whether this is typical or not.

post-93670-0-94608100-1451701958_thumb.j

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.