Jump to content
exile360

Malwarebytes Anti-Malware 2.0.3 Released

Recommended Posts

Try deleting this file: C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes Anti-Malware\rules.ref

 

Then open MBAM and check for updates again.

 

This solution worked perfectly.  I'm currently running database version v3014.10.14.09, program version 2.0.2.2012.

Share this post


Link to post

  Huristic scan still slow at the last 1/4?   Thanks !!!!!! Nice work guys !!!!!!!!

same problem here since upgrade to now version 2 ! so how it goes now ?  

Share this post


Link to post

I had the exact same issue as everybody else.  I was able to solve it by doing a clean uninstall and then a new install.  Be sure to have your ID and Key available to reactivate after you do the clean uninstall and new install.

Share this post


Link to post

the closing and re opening the program didnt work so i did a fresh install and not a problem since so if your having that issue try a fresh install and then it should work fine for you like it did for me and many others..  :)

Share this post


Link to post

Just as a follow up to my first comment in this thread - scheduled scans are launching and completing just fine. I suspect it was the bad definition update that came just prior to the scan that stuffed the other scan up (the one that disabled website protection). It just happened to be the first scheduled scan since updating the programme earlier in the day. ;)

One thing though, and this is feedback not a complaint, my threat scans (manual or scheduled) are taking twice as long. Prior to the new programme version they took 10-11 mins and scanned 311700ish objects. Since the new version they are consistently taking 22-23mins. It would appear the scan is getting hung up on the last quarter of the heuristics scan. It takes 11mins to get to three quarters of the way through the heuristics scan, and then suddenly gets very sluggish at around 255000ish objects/the last quarter. It takes another 11mins to complete the last bit. This seems to be regardless of whether I am doing anything on the laptop/have other apps open, or whether the laptop is otherwise idle.

 

As I said this is not a complaint and I don't even consider it an issue - I'm mentioning it simply because it's a bit strange and thought you might like to know about it.

Share this post


Link to post

Updated to the new release - checked the latest Update log. The Malicious Website Protection is shown as Stopped and Stopping. The little Red indicator is not on, the radio button is set to Enabled. I don't know if I am protected or not..

Share this post


Link to post

I am having the same issue as others have reported.

I have already tried EVERYTHING mentioned in thread multiple times without any relief.

Please fix the bugs in the "new release" since it was working without any problems before the update to the latest release.

Alternatively, please help us to revert back to previous version while you work on the bugs in the new release.

Share this post


Link to post

I am having the same issue as others have reported.

I have already tried EVERYTHING mentioned in thread multiple times without any relief.

Please fix the bugs in the "new release" since it was working without any problems before the update to the latest release.

Alternatively, please help us to revert back to previous version while you work on the bugs in the new release.

 

If you have tried the fixes then it is not related to the corrupt database issue and something else is going on.

 

Please open your own new topic in this forum link below and ask for help and we will assist you.

 

https://forums.malwarebytes.org/index.php?/forum/41-malwarebytes-anti-malware-help/

 

Thank you

Share this post


Link to post

Well,same happened here.MBAM suddenly stopped the Website protection after the update.Had to clean out the whole thing and do a re-install now it works.

Share this post


Link to post

@malwarekilla

 

As a Malware Hunter you probably have a lot more computer experience then most. As such you may find that simply deleting the rules.ref file and then launching MBAM to get a new database is a much faster and easier method to correct this corrupt database issue.

 

C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes Anti-Malware\rules.ref

 

If it's currently working though then there should be no need to do anything else at this time.

 

Cheers

Share this post


Link to post

I just recently installed v2.0.3.1025 over-top of previous version (2.0.2.x). I have one problem. I have real-time protection disabled for now. Every time I log into Windows, I get popup notification that it is disabled. I did not get this on the previous version. How do I disable this popup? I have already disabled notifications in the settings. Thanks.

Share this post


Link to post

@prombamuser

Currently if you have your protection disabled (on purpose that is) the notification will not go away until you turn on the protection.

They are working on giving users more control on notifications in a future build.

Share this post


Link to post

You can deactivate the license to run in free mode. (no real-time protecton)

That way you won't get that notification.

Share this post


Link to post

Windows 8.1 x64

Clean install of MBAM, no oldest versions

MBAM version 2.0.3.1025 crashes each time what I try to set password on configuration :(

Share this post


Link to post

 

Just curious why one would purchase the product though if you want it to run in free mode.

 

First, I purchased it several years ago, so I have a lifetime license. The Pro version has the feature to update the def. automatically. The Free version does not have this feature. That is why I purchased it.

Second, I did not receive popup notifications on the previous version (2.0.2.x). So something was changed in the newest version.

Share this post


Link to post

Hi everyone,

As Ron stated above, if you are having issues with the website protection disabling, you can find the fix here: https://forums.malwarebytes.org/index.php?/topic/158722-malicious-website-protection-disabled/

 

For assistance with Malwarebytes Anti-Malware, please create a new topic here: https://forums.malwarebytes.org/index.php?/forum/41-malwarebytes-anti-malware-help/ and one of our experts can assist you.

 

Thanks,

Cecile

Share this post


Link to post
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.