Jump to content

Debug bug?


Recommended Posts

  • Staff

From a user in support system:

* When running from GUI: "More Tools --> Collect Information" - it creates a file containing:

"

Malwarebytes' Anti-Malware 1.33

Database version: 1691

...

"

* When running from CMD: "mbam.exe /debug" - it creates a file containing:

"

Malwarebytes' Anti-Malware 1.33

Database version:

...

"

Field of Database version is empty (using the most up to date version).

This issue was reproducible with previous versions I had (for the last ~3 months).

Anyone comment on this?

Link to post
Share on other sites

No Problems on 32 or 64bit Vista.

Hi,

I was the one who reported the bug.

I was using XP 32bit.

This issue is reproducible with 2 other computers (with XP 32bit).

Will it be helpful to add the log file for this execution? ("mbam.exe /debug").

Is there is something to do with that when running as administrator?

Thanks for your help,

Elad.

Link to post
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
I too reproduce this problem.

The database version field is blank when i run mbam.exe /debug and export the file.

But if generate the log thru the main UI, it populates the database version.

I am running MalwareBytes version 1.30

It also happens with MalwareBytes version 1.34

Snippet from log:

"Malwarebytes' Anti-Malware 1.34

Database version:

Executable location: C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware

Database location: C:\Documents and Settings\All Users\Application Data\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref

"

Link to post
Share on other sites

Using the latest version here, Vista 32 home premium under a standard user account.

Using run and 'mbam.exe /debug' it asks for the admin password and then asks me where to save the file. It saves it as mbam-info.txt and the beginning shows this:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.34

Database version:

Executable location: C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware

Database location: C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref

Running the collect information tool via MBAM itself results in this:

Malwarebytes' Anti-Malware 1.34

Database version: 1861

Executable location: C:\Program Files\Malwarebytes' Anti-Malware

Database location: C:\ProgramData\Malwarebytes\Malwarebytes' Anti-Malware\rules.ref

But here's the strange part: (Possibly another bug?)

If I leave MBAM to create the info as the defualt name (through either the /debug command or through the GUI), it will create the file with a .txt extension.

However, while making these info files on my desktop I started renaming them so they wouldn't overwrite. I changed the name in the 'save as' box to 'mbam-info 3', and the resulting file was NOT a .txt file. In properties the file type is listed as 'file'. In the 'save as' box, even though I changed the name (there was no extension on the name as I have windows set to hide them) the little 'file type' drop-down was still set at text document, but it doesn't save as one if you modify the name. Strange. If you modify the name at all it saves as a file, not as a .txt.

Also, anyone find it amusing that the debug feature has some bugs???

Link to post
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.