Jump to content

Mark

Experts
  • Posts

    323
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mark

  1. Hahaha... love this. On another forum, a member shared something similar so here goes. Maybe your co-worker knows about them... https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY
  2. Guess I need to go post in the Beta forum, but I'll update here first. Almost 24 hours on the 3.5 Beta, and my system runs so much better than it has for the past few weeks. All seems normal now. I'll come back here only if problems creep up. For me, right now, 3.4.5 is history. Thanks for the tips everyone.
  3. This is just my personal suggestion : try the Beta (3.5). I've only had it installed for 12 hours, but my system is stable and fast. Funny how I now realize I have my computer back, having dealt with lagging and bizarre system behavior for weeks...
  4. Task Manager > Show all processes > end MBAMService.exe then quit MBAM. Restart from All Programs. Maybe you should try the Beta.
  5. @GavinP : it could be. On mine I noticed it especially when restarting or shutting down the computer, as it would take a lot longer, with Explorer and TaskHost not wanting to close. So an update on my situation : things were going well (fast) last night after disabling Ransomware protection, until I attempted a reboot. I got the Chkdsk / disk integrity window (formerly known as BSOD), had to perform chkdsk which repaired or deleted a few files (I forget), then all was Ok. So next I installed the Beta... Computer has been On since, smooth adn fast so far, no chkdsk on reboot. I'll update later today.
  6. Thank you sir ! I'll monitor the situation and install the Beta if necessary. And I'll keep you posted if I do Cheers,
  7. Have been reading a few more topics on this problem. @exile360 : do you think I'd be a good candidate for the Beta ? If so, does it activate with my current licence and will it upgrade to the official 3.5 on its own ? I'll give this time, with ransomware protection disabled, but I have a feeling it won't stay *normal* for very long... Thanks...
  8. Ok, too early to tell, but with Ransomware protection Off, things are back to normal. For now anyway. Will update if there are changes. One thing I should mention, just in case it could be a factor : I do have Macrium Reflect Home version 7 (paid), which has its own ransomware protection scheme built-in, though I have no idea how they go about it but it seems they protect their own backup files, not the system per se. I've had this version for many-many months now, never a problem. So I'm not *that worried* about having MBAM ransomware protection Off, because I'm covered by Reflect (I hope). I use their home version to be able to do incremental backups, which are great, and ransomware protection was just a bonus.
  9. I've been having similar problems lately. Premium version on Windows 7 x64 (relatively fast desktop computer). It all started after the last build auto update. First signs were terribly long Windows shutdowns (minutes, when usually 15 seconds), very long user account logouts and, eventually many-many FireFox crashes after stopping to respond. Just after the MBAM update I also updated the free Panda AV I have (newer build) so I thought this was the problem. I uninstalled it, things seemed better, so I installed the free Kaspersky. Things started to deteriorate soon after. Uninstalled Kaspersky, things were a bit better (I think), then I uninstalled MBAM a few days ago (regular uninstall method), machine was as fast as new again. Re-installed, and things were good for a day, maybe. Today, back to system lagging, FireFox crashing and stopping MBAMService cures it. Haven't tried disabling Ransomware, will do that now. No other AV installed except Windows Defender. A little worried because this doesn't seem widespread, so probably not an easy t-shoot.
  10. I don't watch a lot of TV anymore myself... so these finds are often accidental clicks on YT or something, haha. Big Annie Lennox and Amy Lee fan here, so thanks for those shares. Speaking of finds, I don't know if anyone here posted vids of this singer, but... maybe worth a repost. From The Voice in Poland (2015) : Nothing but chills... oh man...
  11. Thought Ron might enjoy this. It's time for our annual "La Voix" in Québec (The Voice), and we've got one incredible (to me) voice this year, a girl who's been singing for a while in the Ottawa area, but for some reason unknown to me hasn't broken out yet at age 32. I have a feeling this about to change... She chose to come to "La Voix" though she doesn't speak a lot of French, but the show is huge and could help her along... and she's in the finals next week. I absolutely fell off my chair when I heard her in the blinds, and every time she sang after that. She comes from Jazz, but can do it all... Enjoy...
  12. Well-well... I should've known. Thank you for the link.
  13. Maybe this has already been reported ; search didn't pick anything up for me. Was doing a setup on a TP-Link router just now. To access the configuration utility, you can use the good ol' 192.168.0.1 or, as suggested in their quick start guide, use tplinklogin.net instead. MBAM blocked that, so I had to use the IP. So... FP here would be tplinklogin.net (edit to add : unless someone decided to abuse that...) Thanks...
  14. Funny you mention that. I haven't tried, not yet anyway, but here's the thing : I noticed this activation thing and tried to re-activate via the Store, but nothing happened. So I tried to get the anniversary update and got an error message saying I needed an activated copy of Windows to install that update. A week or so later, for fun, I tried the anniversary update again and it installed just fine, but I had a message I needed an activated copy of Windows to use it now, heh. I had looked at getting the newest Insider build, but again the requirements say you need an activated copy of Windows 10 to install it. Plus the fact I don't really want the latest Insider build, I was quite happy with RTM and had no intent on continuing with the Insider program. I've decided to wait for a little while, hoping a cure falls from the sky (right), and then eventually I may try to install the latest Insider. But seeing my current VM is no longer activated, it cannot technically be upgraded in any way, shape or form.
  15. Funny thing (not..) happened to me a few weeks ago. I've had this W10 Pro virtual machine for a long while. It saw life as an Insider Preview back in the fall of 2014, got updated with newer builds until it became "RTM" in 2015. MS had given the green light (if I read that correctly at the time) for those in the Insider program to be able to install the final version, have it activated, no need to be an upgrade. Fast forward to early August of this year : I get a popup saying Windows needs to be activated. Fantastic... So I call MS phone support and they tell me the Insider installs are different and have no product key per se so they can't help me and I need to go to the MS Answers forums for help. I go there and get absolutely no help, nobody seems to know what's going on. Great, my system is now functionally dead, basically, with no explanation and no way to fix it. Oh yeah, I do have the $249 offer to install a Genuine Windows 10 Pro. Great job, MS...
  16. These *people* fascinate me. No fear, or perhaps just a never ending quest for more adrenaline. Either way, very little margin for error. Saw next video a few months ago (it's from 2012 though) and shows a unique perspective on how you need to be well prepared. To live. Yikes...
  17. Thanks for the reminder FireFox, Just to recap quickly on the possible techniques to get the W10 licence yet keep the older system (for now at least) : - Install W10, then roll back via the built-in roll-back routine. - Install W10 on a separate HDD using a USB stick with W10 on it, then you'll have the two systems (old and W10) on two separate drives (it's in the article, if interested). - Make a full system image of older system (using True Image or Macrium Reflect for example), upgrade to W10 and then you have the option to re-image at any time. I'm lucky to have another option on my main machine : it's running W7 (keeping it 'till end of life), but it's a dual boot with W10 on another drive. I don't use W10 actively, it's just there as a backup system, for now. It's there thanks to the $15 W8 Pro offer from a few years ago, which I have now upgraded to W10 for free of course. I not only have a backup system on a separate drive should my SSD fail (been there), I also have W10 ready should I ever get an urge to use it. Pretty sure W7 will be main until Jan. 2020 though
  18. Kinda happy to have found this...
  19. Just stumbled onto this : An accolade (October 2015) from Petrucci, one of metal's all-time greatest guitar players, says a lot about Prince's presence in the business as a musician and highly skilled player. Warning : this is a metal guitarist/virtuoso version R.I.P.
  20. Almost spilled coffee after reading that.
  21. Actually that isn't so bad I'm at about 48° latitude, far away from big open water and our absolute low stands at -49,5C and we get quite a few -30Cs and below in the mornings (mid December to late Feb). The warm waters effect air masses for quite a distance, but there's nothing like warm water close by (coast) to keep you warm. The record low for Canada seems to have taken place in a little place called Snag, in the Yukon, sitting at *only* 62° latitude. haha, with a -63C (that's -81F folks). >>BRRRrrrrrr...
  22. One amazing fact about Northern Norway is the mild weather, considering the high latitude. Sea temperature/currents take care of it. Would love to visit one day.
  23. I did a manual update at 12:22 (Eastern) and I believe I got a very quick update installed (happened real quick..), and I am no longer getting gstatic blocking, or so it seems.
  24. Same detection on Office 2016 here this morning. Quarantine empty, Office (Pro) no longer working. Uninstalled MBARW, rebooted. Tried the online Office repair but it failed ; my guess is it failed because I had an Office 2010 component (SharePoint) still installed and the 2016 installer didn't like that. Tried to uninstall SharePoint but that erorred out as well. System Restore was of no help, the problems were there after a successful restore (W7). Finally re-imaged (had a fresh image from 30 minutes prior), disconnect the LAN cable before reboot, disabled and uninstalled MBARW, all is well. Beta testing is fun
  25. I wish I had taken notes, because I don't remember how it happened. I fired up the W10 laptop one day (?) and it needed to reboot to install updates ; got a few updates done and that seemed like all it was, a few updates. Then it acted funny, froze, and I had to force a shutdown. On restart, I had the window you get with major updates installing, and it was 1511. My other W10 is a VM, so a day or two later I decided to update it as well. WU said it was up to date, so I got it to do a new update search : same, nothing offered. I thought they decided my activated VM was no longer activated or something, so I went reading, found a few threads about the same problem and installing via MCT, got MCT (forget the date...) and it installed 1511 right up for me. A few days later, I heard they pulled 1511 from the MCT but it returned to WU quickly. Apparently not...
Back to top
×
×
  • Create New...

Important Information

This site uses cookies - We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.